Budăi anunță care este prima urgență a PSD în negocierile cu PNL: ”Susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor”

0

Fostul ministru Marius Budăi, deputat PSD Botoșani, a anunțat un pachet de măsuri pentru creșterea puterii de cumpărare în fața avalanșei de scumpiri la utilități care provoacă un efect în lanț în economie ducând la scumpiri masive generale.

Pentru asta, Budăi susține că majorarea salariului minim, a alocațiilor, a pensiilor este primordială. 

De altfel, discuțiile dintre PSD și PNL se învârt în jurul procentelor acestor creșteri. 


”Prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor. PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022. PSD vrea să se ajungă rapid cu nivelul alocațiilor la nivelul prevăzut de legea adoptată în Parlament, confirmată de CCR, dar modificată repetat și amânată prin OUG de guvernările de dreapta. PSD susține majorarea pensiilor cu 11% încă din prima lună de guvernare. PSD susține creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 de lei, de la 1 Ianuarie 2022”, a declarat Marius Budăi, fost ministru al Muncii.

 


 

Deputatul botoșănean Marius Budăi este de părere că aceste măsuri sunt esențiale pentru menținerea puterii de cumpărare a populației și implicit a consumului – element esențial pentru minima și buna funcționare a economiei.

Din perspectiva PSD, Legea Pensiilor și Legea Salarizării, așa cum sunt acum în vigoare, sunt elemente esențiale pentru eliminarea inechităților sociale.

”Încep să se resimtă din ce în ce mai acut efectele deciziilor nesăbuite ale guvernelor de dreapta în privința liberalizării pieței energiei. În agricultură și industria alimentară situația devine critică.

La îngrășăminte, prețul azotatului de amoniu a crescut cu 500%, de la 900 lei la 3.920 lei/tonă;

Brutăriile care folosesc gaze, au costuri și cu 500% mai mare, de la 6.000 lei/lună au ajuns la 30.000 lei/luna; Prețul ambalajelor a crescut cu 300%; Prețul grâului a crescut cu 50%; Prețul furajelor a crescut cu 40%. Tocmai de aceea sunt absolut necesare măsuri precum cele propuse de PSD pentru atenuarea scăderii puterii de cumpărare”, a concluzionat Marius Budăi.

  

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *