Senatorul Cosma, AUR Botoșani, cere soluții pentru continuarea lucrărilor la podul peste Siret între Talpa și Zamostea

0 


Podul peste Siret între localitățile Talpa, din județul Botoșani, și Zamostea, din județul Suceava, început în 1995 și abandonat în 2004 face obiectul unei noi interpelări adresate de senatorul Dorinel Cosma, AUR Botoșani.

Acesta a solicitat soluții pentru mai multe lucrări de infrastructură abandonate din județul Botoșani, iar acum a cerut deblocarea investițiilor la acest pod care ar fi un plus din toate punctele de vedere pentru județ.

Senatorul Cosma a transmis o interpelare pe tema acestei investiții abandonate ministrului interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.

 


”Judeţele Botoşani şi Suceava sunt separate pe o lungime de câteva zeci de kilometri, de râul Siret. Din acest motiv traversarea râului este calea cea mai facilă de a ajunge dintr-un judeţ în altul.

 

Construirea acestui pod din beton armat ar scurta distanţa parcursă între cele două judeţe cu 15 kilometri, mai mult decât atât, ar fi cel mai sigur pod rutier de peste râul Siret, care face legătura între județele Botoşani (Talpa) şi Suceava (Zamostea).

 

Având în vedere, că finalizarea acestui obiectiv, este de o importanță deosebită atât pentru locuitorii județului Botoșani, cât și pentru locuitorii județului Suceava, iar lucrările stagnează încă din anul 2004, vă adresez rugămintea să aveți în vedere alocarea urgentă de fonduri pentru deblocarea situației, respectiv pentru finalizarea podului.

Față de cele expuse mai sus, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:

 1. Care este stadiul lucrărilor, în prezent, la podul peste Siret între localitățile Talpa și Zamostea?

2. Care sunt fondurile alocate de ministerul pe care îi conduceți, pentru deblocarea situației și finalizarea acestui pod?

3. Când estimați că lucrările la acest pod vor fi finalizate? ”, se precizează în interpelarea senatorului Dorinel Cosma, AUR Botoșani.

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *