Administrație Știri locale

Romanescu trage cu 2,5 milioane euro apă direct din Prut pentru Păltiniș, cel mai nordic punct din România





Comuna Păltiniș se va alimenta din primăvara lui 2022 cu apă direct din râul Prut, fiind prima comună din județul Botoșani care va avea ca sursă de apă Prutul, dar nu din lacul de acumulare de la Stânca-Costești.

Primarul Costel Romanescu a declarat că investiția este aproape de finalizare, chiar dacă termenul de execuție a lucrării este luna aprilie a anului 2022.

Investiția are o valoare de 2,5 milioane euro, iar sursa fondurilor o reprezintă Compania Națională de Investiții.

 


”Am realizat deja captarea apei din Prut, am construit stațiile de tratare, pompare și repompare a apei, am construit sistemul de alimentare din comună, am cumpărat și punctul trafo, mai așteptăm doar racordarea tututor acestora la energie electrică, ceea ce ar trebui să se întâmple în perioada următoare. După ce racordăm stațiile de captare, tratare, pompare și repompare la energie electrică va curge și apă din Prut în satul Păltiniș”, a declarat primarul Costel Romanescu.

Acesta a precizat că anul viitor va încerca să obțină finanțare pentru extinderea rețelei de apă în celelalte sate ale comunei, printre care și Horodiștea, cel mai nordic punct din România.