Administrație Politică Știri locale

Femeile din Pro România avertizează: Pandemia de Covid 19 crește riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile și familiile lor





În cadrul Conferinței municipale a Organizației de Femei PRO România Botoșani a fost aleasă echipa de conducere a organizației municipale, președinte fiind votată Cristina Chelaru.

Cu acest prilej membrele PRO România au abordat și vor propune și la nivelul național al formațiunii politice câteva teme esențiale și definitorii pentru ceea ce înseamnă femeia în anul 2021 în societatea românească. 

“Organizația Municipală de Femei a PRO România Botoșani este în plină reconstrucție și se implică cu toate forțele în rezolvarea problemelor societății în care trăim. Având în vedere vremurile speciale în contextul pandemiei de Covid 19, problemele pe care le întâmpină femeia anului 2021 sunt, din păcate mai actuale și mai apăsătoare decât oricând. Am organizat această conferință municipală pornind de la realitatea vieții cotidiene care ne obligă să redefinim rolul femeii în societate. Fie că vorbim de violența domestică, de egalitatea de șanse, de creșterea reprezentării femeilor în administrația locală sau de familie ca, prima cărămidă a societății sănătoase, toate aceste lucruri reprezintă probleme, provocări pentru femeile din ziua de astăzi. Pandemia de COVID-19 sporește riscurile la care sunt supuși copiii vulnerabili și familiile lor în România. Categoriile cele mai afectate de măsurile de prevenire a COVID-19 sunt: copiii provenind din familii care trăiesc în sărăcie, copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate; copiii care trăiesc în locuințe supraaglomerate; copiii cu dizabilități și persoanele vârstnice. Cu toții resimt reducerea activității medicilor de familie în comunități, dar și diminuarea contactelor sociale. Este un semnal de alarmă pe care noi femeile din PRO România îl tragem și, pe viitor, propunem dezbaterea acestor teme și la nivel național pentru ca aceste probleme să ajungă în atenția reprezentanților statului român. În aceste zile de criză fără precedent, membrele PRO România Botoșani consideră că este nevoie de mobilizarea tuturor resurselor materiale și umane, pentru a-i proteja pe cei deja vulnerabili”, a declarat coordonatoarea organizației PRO România Botoșani, Mihaela Huncă.