Administrație Știri locale

Centura municipiului Dorohoi: s-au finalizat parcelările pe traseu și se așteaptă proiectantul pentru PUZ

Sursa foto: nvconstruct.ro



 


Sursa foto: nvconstruct.ro

Proiectul de construire a centurii municipiului Dorohoi așteaptă doar ultimele documente ale proiectantului pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal.

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a declarat că în acest an a fost eliberat un nou certificat de urbanism și că s-au finalizat parcelările pe terenurile pe unde va trece centura urbei.

Construirea centurii care să devieze traficul greu din municipiul Dorohoi va fi finanțată din fonduri guvernamentale.

 


 

”Anul acesta s-a emis un nou certificat de urbanism și ce ținea de Consiliul Județean și de Primăria Dorohoi s-a făcut. Am terminat parcelările unde este traseul centurii în vederea realizării PUZ-ului, iar acum totul depinde de proiectant care va depune documentația la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea SF-ului”, a declarat Dorin Alexandrescu.

Potrivit surselor din administrație, reprezentanții CNAIR sunt așteptați la Dorohoi pentru a găsi și soluțiile potrivite pentru ca acest proiect să ajungă cât mai rapid la finanțare și la licitația pentru execuția lucrării.

 

 

 

Consiliul Județean Botoșani a emis, la începutul lui 2021, certificatul de urbanism pentru proiectul de construcție a Variantei de ocolire a municipiului Dorohoi, prima investiție de acest gen care se va face în județul Botoșani.

Certificatul de urbanism a fost solicitat de compania NV Construct SRL, cea care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Solicitarea a fost făcută de Dan Radu Sima, administratorul NV Construct SRL pentru CNAIR SA.

Traseul variantei de ocolire va face legătura între municipiul Dorohoi, comunele Văculești, Șendriceni și Broscăuți. Certificatul de urbanism are o valabilitate de 24 de luni.

Cu ajutorul centurii ocolitoare se va face legătură între DN 29B (intrarea/ieşirea dinspre Botoşani) cu DN 29A (ieşirea/intrarea spre Darabani), pe o lungime de 11,4 km şi legătura între DN 29B (intrarea/ieşirea dinspre Botoşani) şi DN 29A (ieşirea/intrarea spre Suceava), pe o lungime de 2,5 km.