Știri locale

O botoșăneancă a vrăjit Japonia cu sculpturile sale în coajă de ou. Lucrările sale vor fi expuse la Muzeul Național din Tokyo



 


În urmă cu 15 ani se stabilea în Japonia și avea să cucerească această țară cu talentul său de a sculpta în coajă de ou.

O botoșăneancă își expune pentru a doua oară lucrările unice în Muzeul Național din Tokyo și întărește faptul că Botoșani a dat țării și chiar lumii adevărate genii în multe domenii. 

Este vorba despre Cristina Prisacariu, botoșăneanca talentată care uimește cu sculpturile sale în firavele coji de ou.

Aceasta promovează Botoșani și România în Japonia pe rețelele de socializare, atât prin rezultatele sportivilor botoșăneni la Olimpiada din Tokyo, cât și prin cele mai bune vinuri românești.

 


 

Deși este ocupată până peste cap cu lucrările pentru expoziția anuală de la Muzeul National Art Center din Tokyo, unde anul trecut a participat pentru prima oară și din 40 de lucrări a artiștilor prezenți ea a primit premiul doi la categoria Egg Art, Cristina Prisacariu a avut amabilitatea de a descrie pentru BanulBotosanean.ro activitatea sa artistică din Japonia.

”Sunt în Japonia de mai mult de 15 ani. Totul a început in 2012 când am făcut voluntariat împreună cu sora mea Valentina Prisacariu la Liceul pentru hipoacuzici Ritsu Okazaki din prefectura Aichi. Acolo le-am prezentat copiilor tradiția și obiceiul de la noi și le-am arătat încondeierea ouălor de Paște. Copiii au fost atât de fericiți de lucrurile simple pe care le-am prezentat și mi-am dorit să le arăt cât mai multe lucruri frumoase. Așa am început și mi-am dezvoltat talentul. Mă încarc cu multă emoție și energie divină atunci când văd oamenii cum privesc lucrările mele. Sincer uneori mă uimesc și eu la rezultatul lucrărilor mele. Dar am si aceasta problemă mare, că nu mă cred oamenii că absolut toate lucrările mele sunt doar din coajă de ou”, a declarat Cristina Prisacariu.

 

 

Aceasta susține că inspirația în creație vine și din dorul de casă.

”Sufletul meu și toată inspirația este din viața de zi cu zi, dorul de țara natală, de familie, de copilărie. Este sufletul meu așezat într-o bucată de coajă de ou. Este toată dragostea mea care a curs prin acel obiect. Îmi ascult sufletul în tot ceea ce creez”, a completat botoșăneanca.

Din 25 noiembrie și până pe 4 decembrie, la Muzeul Național Art Center din Tokyo va avea loc expoziția “NO BORDERS, A TWENTY-FIRST CENTURY ART EXHIBIT”, premierea va avea loc pe 25 noiembrie, când va fi prezentă acolo și botoșăneanca Prisacariu.

Este al doilea an consecutiv în care aceasta își expune lucrările acolo, anul trecut reușind să obțină cu o lucrare premiul doi la categoria Egg Art, iar o altă lucrare a obținut premiul special al juriului pentru originalitate care s-a oferit pentru întreaga expoziție.

”Lucrările cu care particip anul acesta sunt special pentru părinții mei si abia astept sa văd reacția parinților dar si a publicului. Mulți români și prieteni care locuiesc în Japonia vor veni la muzeu să-mi vadă lucrările. În 2016 am avut prima expoziție chiar în orașul unde locuiesc, Toyohashi, și unde au participat și părinții mei. Am fost onorată si de prezența fostului domn ambasador Radu Șerban”, a concluzionat Cristina Prisacariu.

Sursa foto: Contul de Facebook Cristina Prisacariu