Administrație Știri locale

Aproape 2,5 milioane lei în aparatură medicală la spitalele de Pneumoftiziologie și Recuperare



 


 

Primăria municipiului Botoșani susține investițiile în sistemul medical, prin cele două unități spitalicești pe care le are în subordine.

Atât Spitalul de Pneumoftiziologie cât și Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe” au accesat proiecte cu finanțare europeană, pentru dezvoltea și susținerea actului medical de calitate, municipalitatea asigurând partea de cofinanțare.

La Spitalul de Pneumoftiziologie a ajuns un Computer Tomograf, achiziționat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de 1,9 milioane de lei.

 


 

Acesta este doar unul din aparatele achiziționate prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul SarsCov 2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, în valoare totală de 3,8 milioane de lei, cu TVA.

Aparatul va fi montat într-o cameră special amenajată și va deveni funcțional, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Odată funcțional, acest CT va fi cel mai performant aparat din județ, unul asemănător fiind folosit la o unitate spitalicească din Iași. Va deservi populația din întregul județ.

„Municipalitatea asigură și costurile presupuse de montarea acestui aparat performant”, a menționat primarul Cosmin Andrei.

 

 

În cadrul aceluiași proiect au mai fost achiziționate și vor urma să fie livrate, printre altele, și un aparat de radiologie (1,2 milioane lei), sistem igienizare aer cu lampă UV (38.654 lei) sau autoclav (96.635 lei).

La Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe”, grație unui proiect accesat tot prin POIM, unitatea spitalicească va beneficia de aparatură și dispozitive medicale, necesar de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical, precum și dezinfectanți, materiale dezinfectante și reactivi, care vor avea ca rezultat răspunsul în timp util și eficient la criza generată de COVID-19.

Acest proiect va deservi cei 214 salariați cât și pacienții, în medie, 1.500.

Valoarea acestui proiect, „Consolidarea capacității Spitalului de Recuperare ”Sf. Gheorghe” Botoșani de gestionare a crizei sanitare COVID – 19” este de 517.666 lei.

SURSA: Primăria municipiului Botoșani