Raluca Curelariu: Se va discuta noul tarif plătit de populație pentru căldură și apă caldă. Majorarea totală de preț este de 95% stabilită de ANRE

0Consilierul local USR Raluca Curelariu a anunțat pe grupul de Facebook Consiliul Local Botoșani că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc o nouă ședință a CL Botoșani în care vor fi supuse votului 47 de proiecte pe ordinea de zi.

Aceasta a precizat și faptul că în următoarele ședințe se va discuta noul tarif plătit de populație pentru căldură și apă caldă.

 

RALUCA CURELARIU, consilier local USR Botoșani:

În acest moment, majorarea totală de preț este de 95%. Această majorare a fost stabilită de ANRE.

În ceea ce privește tariful plătit de către populație, propunerile sunt:

Luna decembrie – întreaga majorare este suportată de către municipalitate prin subveniție. Familiile branșate la ModernCalor nu sunt impactate.

Începând cu 1 ianuarie – majorarea este suportată în mod aproape egal de către municipalitate și de către populație.

Astfel, propunerile actuale sunt de a păstra tariful pentru populație neschimbat în luna decembrie, iar începând cu 1 ianuarie, populația să plătească 258 lei/Gcal în loc de 168 lei/Gcal (creștere de 54%).

 

Exemplu calcul 1 ianuarie

 

Pentru un apartament cu 2 camere în care locuiesc 3 persoane, pentru luna ianuarie 2022 consum mediu de energie termica va fi de 1,02 Gcal. pentru încălzire + 0,25 Gcal. apa caldă. Modificarea prețului de facturare către populație va determina o creștere a facturii de la 214 lei, la 329 lei. Aici ne referim doar la suma plătită de populație. În acest caz, municipalitatea suportă diferența până la 658 lei (preț real).

Toate sumele sunt fără TVA.

Deocamdată nu am primit informații legate de impactul asupra bugetului local dar vom reveni cu detalii imediat ce le vom avea.
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *