Administrație Știri locale

Au fost semnate contractele pentru deszăpezirea drumurilor județene





Comunicat de presă:

Consiliul Județean Botoșani a întreprins toate diligențele astfel încât și în această iarnă, circulația pe drumurile județene pe care le administrează prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, să se desfășoare în cele mai bune condiții

Prin urmare, instituția anunță finalizarea licitației și încheierea Acordului cadru pentru perioada 2021 – 2024 pentru prestarea serviciilor de deszăpezire cu utilaje și autoutilaje specifice acestui tip de lucrări și cu personal calificat.

Astfel, în urma finalizării tuturor procedurilor, s-au stabilit firmele câștigătoare și s-au semnat contractele subsecvente pentru cele 4 baze, astfel:

– Lot I – Baza Botoșani: Asocierea ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL

– Lot II – Baza Dorohoi: Asocierea ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL

– Lot III – Baza Săveni: LOIAL TRANS SRL

– Lot IV – Baza Trușești: Asocierea ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL

 



            „Mă bucur că am ajuns în acest punct, suntem pregătiți pentru debutul sezonului de iarnă și pentru tot ce ar putea aduce acesta. S-au stabilit prestatorii acestor servicii, urmează să întreprindem toate pregătirile necesare și cu siguranță vom face față provocărilor iernii, în toate cele patru baze”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

              În perioada imediat următoare, în toate bazele de deszăpezire se va începe aprovizionarea cu material antiderapant și cu toate utilajele necesare, în funcție de evoluția vremii.

Având în vedere că toate contractele de deszăpezire au fost semnate, precum și faptul că fiecare bază de intervenție este dotată cu absolut tot ce este nevoie, mă aștept ca toate intervențiile pe drumurile județene să fie rapide și eficiente și să nu avem evenimente nedorite”, a completat vicepreședintele Dorin Birta.

              Valoarea lucrărilor prevăzute în Acordul cadru pentru perioada 2021 – 2024 este de aproximativ 38 milioane lei cu TVA, iar valoarea totală a contractelor subsecvente doar pentru acest sezon de iarnă, care se va încheia pe 15 martie 2022, este de 12.681.265,94 lei cu TVA, cheltuielile putând fi influențate, fără a depăși valoarea maximă a contractelor, de gravitatea condițiilor meteo și de frecvența intervențiilor.

            Reamintim faptul că, înainte de a porni în călătorie, șoferii pot afla starea drumurilor apelând la Dispeceratul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, telefon 0231/510.792.

 

bty
bty