Administrație Știri locale

Mirel Manea începe modernizarea Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: ”Trebuie ieșit cât mai repede din anonimatul provincial prin turnee internaționale”



 


Începe marea transformare la Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani după ce funcția de director a fost preluată de marele artist Mirel Manea, cel care vrea să îi aducă renume internațional. 

Aceasta a anunțat că vrea să pună în practică la Botoșani ce a văzut la marele instituții de concerte din lume și că va începe demersurile ca Festivalul Internațional ”George Enescu” din București să înceapă în județul Botoșani, locul de naștere al acestuia.

Mirel Manea a dezvăluit cele mai importante măsuri prin care încearcă să transforme Filarmonica Botoșani în timpul mandatului său de director și să o ducă pe scenele naționale și internaționale, dar și proiectul prin care botoșănenii să fie aduși aproape de această instituție de cultură remarcabilă.

 



”Sunt necesari pași concreți de regândire a demersului artistic și estetic actual al Filarmonicii “ George Enescu” Botoșani. Vorbim despre înființarea unui Festival al Instituțiilor de Cultura din Municipiul Botoșani. Trebuie ieșit cât mai repede din anonimatul provincial prin deplasări, turnee naționale și internaționale, prin participarea la cât mai multe festivaluri și de aceea este extrem de benefică înființarea unui festival propriu la Botoșani. Trebuie dezvoltat cât mai mult departamentul de marketing, cu atribuții clare și obiective precise și intensificarea activităților de PR, promovare pe toate rețelele de socializare, vânzări bilete on-line, realizarea de forumuri pe site-ul instituției.

Trebuie promovate valorile consacrate ale muzicii naționale și universale, clasice și contemporane. Trebuie urgent întreprins demersul de a deschide Zilele Festivalului “ George Enescu“ din București cu un concert la Botoșani, locul unde s-a născut, și unde ar fi firesc ca Filarmonica “ George Enescu” să dea tonul de început al festivalului”, a declarat Mirel Manea.

 

 

Anul viitor, Filarmonica Botoșani împlinește 70 de ani de la înființare, iar unul dintre proiectele pe care noul director Mirel Manea îl vrea implementat ține de colaborarea cu actorul Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache”, dar și de Primăria și Consiliul Local Botoșani.

 

”Realizarea in 2023 a unui set de activități cu ocazia împlinirii a ‘70 de ani de la înființare. Așadar, colaborarea cu Teatrul pentru copii si Tineret “ Vasilache” Botoșani, Consiliul Local și Primăria Botoșani pentru înființarea, confecționarea unui bust reprezentându-l pe Max Weber, întemeietorul in anul 1953 a Filarmonicii Botoșani si Teatrul pentru copii si Tineret “ Vasilache” Botoșani. Bustul reprezentând pe Max Weber urmând a fi amplasat pe aleea personalităților din Parcul Mihai Eminescu”, a completat marele artist.

 

Noul director al Filarmonicii Botoșani vrea să implementeze toate modelele de succes de management a instituțiilor de cultură din țările dezvoltate cu care a colaborat în cariera sa prestigioasă și să își folosească toate relațiile sale internaționale, SUA, Dubai, Monaco, ONU, Italia, Comisia Europeană, pentru a crește notorietatea Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani.

 

”Exista deja și un proiect care urmează a fi realizat și prezentat în lunile următoare, acest proiect va fi un parteneriat între Filarmonica Botoșani și Teatrul Mihai Eminescu și se va numi “ Constantin Brâncuși și Maria Tanase ” premiera va avea loc în această vară la Institutul Cultural Român de la New York.

Voi implementa in perioada următoare de management tot felul de programe inovative pe care le-am văzut la marile instituții de concerte din lume și voi pune la dispoziție tot portofoliul meu de relații diplomatice și onorifice naționale și internaționale in folosul Filarmonicii “ George Enescu “ Botoșani”, a concluzionat marele artist Mirel Manea.

 

 


Mirel Manea Orchestra, new clip 2018