Social-decmocrații botoșăneni se alătură campaniei “Luna plantării arborilor”

0

 

 

Echipați cu ținută adecvată condițiilor din terenul forestier, peste 50 de membri ai PSD Botoșani au ajutat astăzi la împădurirea unui suprafețe de 0,7 ha din fondul forestier național, în pădurea Orășeni.

Voluntarii au primit informații referitoare la planul de amenajare al terenului forestier, le-a fost prezentată specia puieților și au fost instruiți de inginerii silvici cu privire la tehnica plantării și uneltele folosite.

“Partidul Social Democrat acordă o mare importanță mediului înconjurător, iar anul acesta a demarat un amplu proiect național de sprijin pentru creșterea efectivului de arbori pe teritoriul României. Ca primă acțiune în cadrul acestui proiect, noi, la Botoșani, am ales să fim voluntari și să ajutăm Direcția Silvică în acțiunile de împădurire pe care le desfășoară la nivelul județului. Astfel de activități vor fi desfășurate și în alte localități, acolo unde au fost identificate sau sunt în curs de identificare suprafețe de teren care se pretează pentru a fi împădurite”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Federovici

Având în vedere impactul schimbărilor climatice, importanța menținerii unui mediu înconjurător curat și diminuarea nivelului valorilor de dioxid de carbon în comunitățile noastre, social-democrații încurajează botoșănenii să participe la astfel de activități de plantări de arbori și să aibă în general o conduită prietenoasă cu mediul.

Activitatea la care au participat membrii PSD este organizată de Direcția Silvică Botoșani în cadrul campaniei “Luna plantării arborilor” și presupune plantarea unui număr de 5000 de puieți de plop alb pe o parcelă de 3 ha. Astăzi a fost prima etapă și cu sprijinul voluntarilor s-a început plantarea unui număr de 1100 de puieți pe 0,7 ha.

Campania “Luna plantării arborilor” se desfășoară la nivel național în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie, fiind unul dintre evenimentele prin care se dorește sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța pădurilor.

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *