Administrație Știri locale

Lupașcu despre Andrei: ”Îmi pare rău că este primarul municipiului Botoșani. Probabil trebuie să trecem prin situația asta pentru a găsi calea cea bună”




Consilierul local Cătălina Lupașcu, managerul Grupului de Acțiune Locală Botoșani, îl acuză pe primarul Cosmin Andrei că riscă să piardă finanțări europene de câteva milioane de euro care puteau fi atrase prin intermediul GAL.

Prezentă în emisiunea Dialog Deschis, la Tele M, Cătălina Lupașcu a declarat că Primăria Botoșani are la dispoziție aproape 7 milioane euro pentru investiții din fonduri europene prin GAL, dar că 2021 a fost pierdut din acest punct de vedere fără nicio explicație din partea conducerii municipalității, iar banii pot fi cheltuiți până în decembrie 2023.

”Este un proiect cu construirea unui bloc de locuințe sociale de peste un milion de euro și suntem abia la faza de studiu de fezabilitate. Probabil vom pierde banii”, a declarat Cătălina Lupașcu.




Aceasta a spus că îi pare rău de faptul că primar al municipiului Botoșani este Cosmin Andrei deoarece urbea va pierde multe fonduri europene din cauza deciziilor acestuia.

 

”Sunt neputințe… vom fi singurul municipiu care spunem pas la multe milioane de euro, la proiectul pentru tramvaie. Actualul primar este din 2012 în Primăria Municipiului Botoșani, ar fi trebuit să știi și ce intră și cine intră. Îmi pare rău că este primarul municipiului Botoșani. Probabil trebuie să trecem prin situația asta pentru a găsi calea cea bună. Eu văd cu totul altfel administrația publică.

Un manager bun are pe masă proiectele europene, doar despre asta trebuie să se intereseze. Primăria noastră are același număr de personal ca și Primăria Oradea și compartimentele sunt la fel, dar diferența dintre noi este de zeci de ani și probabil se va adânci și mai mult după această perioadă”, a completat Cătălina Lupașcu.