Budăi, discurs plin de curaj în fața unui comisar european : ”Nu voi semna niciodată o reformă care să ducă la sărăcirea cetățenilor români”

0
Deputatul botoșănean Marius Budăi, ministrul Muncii, a avut un discurs plin de curaj în fața unui comisar european, discurs care a ajuns la inimile a milioane de pensionari.

Acesta a reamintit că vrea să renegocieze procentul din PIB alocat pentru pensionari și a precizat că atât timp cât va fi ministru va continua să facă toate demersurile posibile pentru ca acesta să fie crescut.

Budăi a avut, în ultima zi din martie, o întâlnire de lucru cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, în cadrul căreia a discutat despre situația cetățenilor ucraineni care s-au refugiat în România, dar și despre reforme importante, care vizează piața muncii sau sistemul public de pensii, pe care România și le-a asumat. 


”Susțin orice reformă care se raliază la tot ce înseamnă prevederile Tratatului UE, dar nu voi semna niciodată o reformă care să mențină sau care să conducă la sărăcirea cetățenilor români.

I-am explicat domnului comisar european de ce solicit și de ce sunt imperativ când cer flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR. Noi vorbim de sistemul public de pensii și am fost de acord amândoi că sustenabilitatea e foarte importantă.

Însă am arătat că problema sustenabilității apare în contextul în care 4-5 milioane de cetățeni români, care au fost pregătiți de România, contribuie în prezent la economiile altor state din Europa. Acesta este principalul motiv pentru care cerem flexibilizare și am convingerea că o vom obține de la Comisie, atât în ceea ce privește procentul de 9,4, cât și termenul stabilit pentru anul 2070. Sunt conștient că acest lucru nu se va întâmpla mâine, dar trebuie să începem negocierea și să demonstrăm de ce nu ne putem încadra în acel procent”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii. 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *