Știri locale

Toată familia împreună de Paște!

Pastele este una dintre sarbatorile din an ce ne reuneste in familie, in jurul unor preparate delicioase, pe care le impartim cu cei dragi. Indiferent ca alegi sa gatesti retete noi pentru masa de Paste, sau le preferi mai degraba pe cele traditionale, de Paște trebuie sa fii pregatit pentru ati ajuta corpul in caz ca, de pofta, mananci din toate cate putin si petreci pana tarziu impreuna cu prietenii sau familia.

 

Traim intr-o perioada in care stresul isi pune amprenta asupra tuturor aspectelor vietii noastre si acesta ne poate afecta atat la nivel personal si profesional. De multe ori si viata este afectata atat de stres cat si de stilul de viata, care este bazat pe sedentaristm si pe o alimentatie dezechilibrata. Din fericire, insa, exista o serie de strategii care ne pot ajuta.

 

Dacă postul a fost o ocazie excelentă pentru a ne curăța organismul și ne simțim bine în propriul nostru corp, masa de Paște ar putea să ne aducă neplăceri, dacă nu urmăm anumite reguli.

 

In farmaciile ANCA punem mereu oamenii pe primul loc. Ii ascultam si le oferim sfaturile de care au nevoie.

 

Iată câțiva aliați din farmacia noastră care stimulează digestia și susțin funcționarea normală a ficatului in perioada Sarbatorilor Pascale:

 

Capsulele SUPER CARBUNE cu INULINA si U.E. conțin cărbune activ, un ingredient cu beneficii incredibile în ameliorarea disconfortului abdominal. Produsul mai are în compoziție inulină 100 mg, U.E. Chem.: Mentă, Fenicul, Anason, Lămâie, Ghimbir, Busuioc. contribuind la reducerea eficientă a disconfortului abdominal.

Cărbunele activ este un derivat din cărbune de origine vegetală sau minerală (cărbune clasic), supus unui proces termic extrem, care creează o porozitate crescută a acestuia

Datorită capacității de absorbție crescute, cărbunele activ este utilizat frecvent ca un antidot împotriva disconfortului abdominal.

 

MOD DE ADMINISTRARE:

       copii: 2 capsule x 2 / zi (după mesele principale);

       copii > 14 ani: 1 capsula x 2 / zi (după mesele principale).

ATENȚIE: A se administra cu 2 ore înainte sau după administrarea altor medicamente sau suplimente.

 

Capsulele HEPATOPROTECTOR REGENERATOR ajută la susținerea funcționării normale a ficatului. Produsul contribuie la protejarea celulelor ficatului împotriva acumulării de toxine, protejarea funcțiilor hepatice în consumul excesiv de medicamente și/sau alcool și reglarea producției de citokine cu rol proinflamator la nivel hepatic.

COMPOZIȚIE / capsulă: extract uscat de Anghinare 250 mg (6,25 mg cynara)

colină 250 mg; U.E. Chem.: Patchouli, Lămâie, Morcov, Țelină, Leuștean, Mentă;

U.V. Chimen.

 

BENEFICII:

– Susține secreția biliară (acțiune coleretică) și favorizează eliminarea sucului biliar în duoden (acțiune colagogă);

– Susține funcția de detoxifiere a ficatului și protejează celulele hepatice în fața radicalilor liberi;

– Menține nivelul colesterolului și susține reducerea depunerii acestuia pe pereții vaselor de sânge;

– Acțiune antioxidantă, neuroprotectoare și cardioprotectoare.

MOD DE ADMINISTRARE:

copii 10-14 ani: 1 capsulă / zi după masa principală

copii ≥ 14 ani -adulți: 1 capsulă 2 -3 x / zi după mesele principale.

 

Bila, secreție a ficatului, are rolul de a emulsiona grăsimile. Secreția de bilă este aproape constantă, iar colecistul (vezicula biliară) situat după ficat, este încărcat cu bilă când nu mâncăm. Când începem să mâncăm, colecistul, prin acțiunea specifică a musculaturii lui, se descarcă de bilă, în funcție de compoziția hranei ce se cere procesată. Totodată, colecistul este dotat cu inele musculare, a căror acțiune favorizează golirea lui. După ce mâncăm, un colecist sănătos, cu o funcționare normală, se contractă astfel încât să permită evacuarea bilei, iar inelul muscular al dopului se relaxează, astfel încât bila să treacă în duoden, cu ușurință.

Dacă avem de-a face cu un prânz mai bogat în grăsimi sau de cantități mari de alimente, mușchii care golesc în mod normal colecistul se contractă, iar orificiul prin care vezica se golește nu se deschide la timp. Această desincronizare se numește dischinezie. În acest proces, vezica biliară nu s-a golit, iar mușchii se contractă mai mult, dând naștere unor dureri, grețurilor și, în ultimă fază, vomei care este eliberatoare pentru sistemul digestiv, făcând musculatura biliară să se relaxeze.

Farmacia ANCA va recomanda sa va pregatiti si sa va protejati stomacul, ficatul, bila si digestia cu produse care sa ajute organismul sa functioneze normal:

 

– DIGESTIV 3 IN 1 FORTE INTESTINAL

– SUPER ANTIACID CU U.E. SI SUPER ENZIME DIGESTIVE

– DIGESTIV CAPSULE

– SUPER ENZIME DIGESTIVE

– DIGESTIV FORTE +

Sau DIGESTIV COPII / ADULTI

Sunt doar cateva produse preparate in laboratoarele farmaciei ANCA si care va pot ajuta in orice situatie neplacuta.

  

SUPER ANTIACID CU U.E. si SUPER ENZIME DIGESTIVE au la bază un complex de enzime ce ajută la stimularea digestiei și la absorbția nutrienților.

Produsul contribuie la susținerea unei digestii optime, reducerea disconfortului abdominal asociat perioadelor de supraalimentare și a flatulenței.

SUPER ANTIACID CU U.E.

INDICAȚII: hiperaciditate gastrică, reflux gastroesofagian, indigestii ușoare și moderate.

COMPOZIȚIE: oxid de magneziu, carbonat de calciu, uleiuri esențiale chemotipate, excipienți.

MOD DE ADMINISTRARE: 1 cp masticabil x 3/zi – DZR*.

 

SUPER ENZIME DIGESTIVE

INDICAȚII: tulburări digestive provocate de deficit enzimatic, indigestii însoțite de dureri abdominale, greață, balonare.

COMPOZIȚIE: papaină (150.000 USP enzimă activă), carbonat de calciu, uleiuri esențiale chemotipate, drojdie de bere + Zn, excipienți.

MOD DE ADMINISTRARE: 1 cp masticabil x 3/zi – DZR*.

Din aceeasi gama mai recomanam si:

SUPER ENZIME DIESTIVE

COMPOZIȚIE: papaină (150.000 USP enzimă activă), Carbonat de calciu, uleiuri esențiale chemotipate, drojdie de bere + Zn, excipienți. INDICAȚII: tulburări digestive provocate de deficit enzimatic, indigestii însoțite de dureri abdominale, greață, balonare.

MOD DE ADMINISTRARE: 1 cp masticabil x 3/zi – DZR*. *DZR=doza zilnică recomandată.

Dar obiceiurile s-au schimbat și noi la unison cu ele. Bucuria revederii întregii familii, în jurul mesei, aduce unora o bucurie greu de gestionat, pe care și-o manifestă până dimineața la petrecere.

Te simti obosit și nu poti rezista, desi iti doresti? Iti venim in ajutor cu:

 

SPORGNOR

OBOSEALĂ? Epuizare?

 

Sunt multe feluri de a descrie acele momente in care te simti atat de vlaguit incat nu poti face nimic. Farmacia Anca vine in ajutorul tau cu un produs inedit: SporGnor sub forma unei fiole buvabile cu absorbtie si eficienta sporita!

Include o varietate de substante nutritive care:

– ofera energie si imbunatateste performantele fizice;

– tonifica organismul;

– iImbunatateste calitatea vietii;

– eficientizeaza procesele metabolice;

COMPOZIȚIE:

Aspartat de L-arginină: 3 g, Vitamina C – 180 mg, Calciu coral – 500 mg, Orotat de Magneziu 500 mg, Ginseng Siberian – 500 mg, Cafeină 50 mg, Vitamina B6 – 5 mg;

MOD DE ADMINISTRARE: AGITAȚI ENERGIC! adulți: 1 monodoză / zi – la nevoie.

ENERGIE ESENTIALA

Cum sa ai energie intreaga zi?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te simti fara energie? Stim, de multe ori, mai ales acum, in sezonul rece. Desi crezi ca dormi suficient si incerci sa iti organizezi timpul mai bine, s-ar putea sa nu fie deloc surprinzator ca oboseala te insoteste la fiecare pas, mai ales daca ai obiceiuri nu tocmai sanatoase pentru ca lucrurile pe care le faci zi de zi fie au harul de a te umple de energie, fie te vor seca de aceasta. Modul in care te simti depinde doar de tine și exista multe lucruri pe care le poti face pentru a avea mai multa energie in fiecare zi.

 

ENERGIE ESENTIALA de la Farmacia Anca iti reda energia de care ai nevoie intreaga zi si iti respabileste echilibrul in activitatile zilnice!

 

BENEFICII:

L-ARGININĂ: susține funcția hepatică, cardio-vasculară și renală; menține presiunea arterială normală și circulația periferică; oxigenează mușchiul cardiac.

L-CARNITINĂ: rol important în metabolismul grăsimilor (transformă grăsimile în energie); ideal pentru vegetarieni pentru a suplimenta dieta; susține efortul fizic și intelectual.

CALCIU CORAL: întărește oasele; susține funcția musculară; reglează ritmul cardiac.

VIT. C: antioxidant puternic – întărește capacitatea naturală de protecție a organismului;

SINEFRINĂ: stimulent puternic a sistemului nervos central; ajută la arderea rapidă a depozitelor de grăsime; reduce apetitul; 

Petrece pana tarziu, bucura-te de vacanta dar nu uita de:

 

S.O.S PARTY – COMBATE STĂRILE DE MAHMUREALĂ de după PETRECERE!

 

Te ajuta sa scapi de mahmureala!

 

BENEFICII: Ameliorează simptome precum:

– durere de cap, greață, uscăciunea gurii, lipsa de concentrare asociate consumului de alcool;

– revigorează organismul si reduce oboseala;

– susține funcționarea corectă a ficatului;

– neutralizează substanțele toxice și asigură un aport de antioxidanți;

– îmbunătățește timpul de reacție.

Vino in farmaciile Anca si vei gasi o gama larga de produse care iti pot fi alaturi la masa de Paste!

Haideti sa facem astfel incat revederile de sarbatori sa fie motive de bucurie!

 

Paste Linistit!