Știri locale

FOTO Super-artistul botoșănean care a cântat în fața a 70 de ambasadori. ”Am fost invitat să încânt prin sunet și să vorbesc despre Botoșani, județul geniilor”



Îndrăgitul Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, a cântat în fața a 70 de ambasadori din țări de pe toate continentele la Ziua Africii, sărbătorită la București în această săptămână.

Diplomați acreditați obișnuiți cu cea mai bună muzică au fost încântați de ambasadorul cultural al județului Botoșani printr-un concert de înaltă calitate.

Contactat de BanulBotosanean.ro, Mirel Manea s-a declarat încântat de acest nou eveniment de înaltă clasă la care a fost invitat să cânte și să reprezinte Botoșani. ”Am fost invitat să încânt prin sunet și să vorbesc despre Botoșani, județul geniilor”, a declarat Mirel Manea. La fiecare concert în țară sau străinătate, Mirel Manea oferă asistenței sale albume și broșuri de promovare turistică a municipiului și județului Botoșani, el însuși fiind un brand-ambasador al județului.

Mirel Manea candidează la funcția de manager a Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, iar contracandidatul său este implicat într-un scandal în care este acuzat că ar fi plagiat proiectul de management.

Cum comentează Mirel Manea acuzațiile aduse contracandidatului său?

”Nu comentez nimic despre acest subiect, nu am declarat nimic în acest sens deoarece preocupările mele sunt altele, după cum bine vedeți. Sunt interesat doar de evoluție și progres artistic pe plan profesional în țara mea și în străinătate, de misiunea de a contribui activ la crearea, susținerea și promovarea Botoșaniului pe valorile multiculturale, civice și istorice și pregătirea pentru examenul de director al Filarmonicii și, evident, interviul care va avea loc cât de curând”, a declarat Mirel Manea.

În ultimii cinci ani, Mirel Manea este artistul botoșănean care a reprezentat România în concerte susținute în New York, Miami, Dubai, Italia, Comisia Europeană, a cântat la petrecerile Băncii Naționale a României, este printre puținii artiști internaționali care au primit permisiunea de a filma un videoclip în Colosseumul de la Roma, a cântat la Vatican, a fost decorat de Armata Română.

La toate evenimentele publice organizate de autoritățile locale din Botoșani, Mirel Manea a cântat gratis.