Știri locale

1 Iunie sărbătorit la Memorialul Ipotești cu spectacolul „Muzicanţii din codru”



Comunicat de presă

Astăzi chiar de m-aş întoarce
A-nţelege n-o mai pot…
Unde eşti, copilărie,
Cu pădurea ta cu tot?
(M. Eminescu, O, rămâi)

1 iunie este cea mai frumoasă zi din an pentru copii și părinți. Este o sărbătoare care ne aduce aminte de copilărie, pentru că fiecare dintre noi păstrăm, undeva, ascuns într-un colț al sufletului nostru, o amintire din copilărie. O astfel de amintire poate fi o vizită la muzeu, vizionarea unui spectacol sau un desen pe asfalt.

În data de 1 iunie 2022, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Trupa Şcolii Populare de Artă „George Enescu” Botoşani, aşteaptă publicul vizitator cu spectacolul „Muzicanţii din codru”, adaptare text după Muzicanţii din Bremm de fraţii Grimm. Regia/ adaptare text: Răileanu Silvia. Mesajul spectacolului este, în această regie, şi unul intrigant ecologic, pe care spectatorii vor avea ocazia să-l descopere.

Distribuţia este asigurată de cursanţii de la specialităţile: canto muzică uşoară – coordonator Babiuc Alina; actorie – coordonator Răileanu Silvia; dansuri moderne – coordonator Dicu Constantin.

Spectacolul se va desfăşura în Amfiteatrul exterior, ora 13.00.

De asemenea, copiii care vor trece pragul Memorialului Ipoteşti sunt așteptați și pentru desenul pe asfalt sub îndrumarea muzeografului Buzatu Iliescu Oana, iar vizitarea pentru copii va fi gratuită.

Vă aşteptăm!