Administrație Politică Știri locale

Flutur, semnal de alarmă cu un proiect al lui Andrei: ”De ce să dăm bani la o multinațională când ne plângem că nu avem bani la buget? Îl cumpărăm să-l concesionăm noi?”




Fostul primar Cătălin Flutur atrage atenția botoșănenilor că proiectul actualului edil-șef Cosmin Andrei de a cumpăra de la Eon parcul din fața fostului sediu, de la intersecția străzii Sucevei cu Bulevardul Eminescu și Calea Națională, este cel puțin suspect.

Acuzația că prin neprezentarea la ultima ședință de Consiliu Local a întreg grupului PNL ar fi paralizat proiectele de dezvoltare a municipiului a fost respinsă de Cătălin Flutur. Acesta spune că boicotul a vizat doar proiectul prin care PSD a dezmembrat activitatea Direcției de Servicii Publice și Agrement și că nu a blocat niciun alt proiect pentru dezvoltarea urbei.

”Nu este paralizat nimic. Lucrurile merg înainte așa cum au planificat cei care conduc acum Primăria. Hotărârea cu pricina a trecut după cum bine știți. Ce nu a trecut? Achiziționarea unui teren de la EON care să fie transformat în parc. Aici am ceva de spus. Este vis-a-vis de Parcul Sucevei, o zonă puțin circulată și oricum e spațiu vere. De ce să dăm bani la o multinațională când ne plângem că nu avem bani la buget? De unde au ei terenul acela? Este al municipiului, mai bine îi obligăm să facă ei un parc acolo pentru că au de unde. Sau îl cumpărăm noi și îl concesionăm ultrior cuiva să facă cine știe ce investiți? Vorbim de principii și de asta am hotărât să nu mergem ieri. Să nu se deturneze sensul acțiunii. PSD să ne respecte și să discute problemele orașului cu noi”, a declarat fostul primar Cătălin Flutur.

Prezent la o emisiune la Tele M, viceprimarul Bogdan Buhăianu a ținut să nege acuzația lansată de fostul edil-șef. ”Categoric NU, tocmai de asta vrem să îl cumpărăm pentru a face parc nu altceva”, a declarat Bogdan Buhăianu.