Administrație Știri locale

VIDEO ALERTĂ: 6 poduri de pe drumurile naționale din Botoșani sunt ”în stare critică sau nesatisfăcătoare”



Senatorul Cristian Achiței, singurul parlamentar botoșănean inginer specialist în drumuri, atrage atenția Ministerului Transporturilor condus de Sorin Grindeanu că în județul Botoșani sunt probleme mari la podurile de pe drumurile naționale.

În ultimele luni au fost făcute expertize la podurile de pe drumurile naționale din județul Botoșani și situația este una alarmantă.

”Atrag atenția că șase dintre acestea au fost catalogate de experți ca fiind în stare critică sau nesatisfăcătoare”, a declarat senatorul Cristian Achiței.

 

”O altă urgență pe care Ministerul Transporturilor și CNAIR, prin DRDP Iași, trebuie să o rezolve este întocmirea documentației și proiectarea reabilitării unui tronson de 3,3 km din DN 29 D care nu a fost prinsă în investiția mare de modernizare a acestui drum.

Expertizarea tehnică a două drumuri naționale, DN 29 A Vârfu Câmpului – Dorohoi, 29 B Botoșani-Dorohoi, DN 29 Botoșani-Săveni și DN 29 C Bădări-Manoleasa Prut, ca și alocare de fonduri suficiente pentru lucrări de întreținere sunt alte priorități ale perioadei imediat următoare pentru infrastructura rutieră botoșăneană”, a completat senatorul Achiței.

 

Acesta a precizat că va continua eforturile de modernizare a infrastructurii botoșănene prin promovarea de noi investiții în rețeaua de drumuri naționale din județul pe care îl reprezint.

 

”Drumul Expres Botoșani-Suceava, varianta ocolitoare a municipiului Botoșani și varianta orașului Flămânzi, finanțate prin POIM, trebuie să aibă finalizate documentațiile până în decembrie 2023. Eliminarea celor două puncte negre de pe drumurile naționale, de la Roșiori și Baisa, trebuie realizată urgent, fiind prevăzută și în PNRR. Ca atare, în perioada următoare îmi voi concentra eforturile cu perseverență în promovarea proiectelor de investiții și, la fel cum am făcut și în cazul drumurilor DN 28B și DN 29 D, voi convinge factorii de decizie de necesitatea implementării tuturor acestor investiții”, a concluzionat Cristian Achiței.