Administrație Știri locale

Primarul din Dorohoi s-a săturat de problemele de la Nova Apaserv. ”Totul se face cu suferința dorohoienilor”




 

Cu localitatea lăsată chiar și zile întregi fără apă sau presiune corespunzătoare pe rețea, fără niciun avertisment, fără ca cineva să-și poată face măcar o minimă rezervă de apă, cu avariile reparate foarte greu, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, anunță că și el și dorohoienii s-au săturat de modul în care Nova Apaserv acționează în al doilea municipiu al județului.

Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului, a declarat că dorohoienii sunt exasperați de tot ce înseamnă serviciul de apă.

”La noi, intervențiile la avarii se fac într-un timp foarte lung și pe totul se face cu suferința dorohoienilor. Avariile acestea au mai multe cauze, pe lângă cele tehnologice, și le voi analiza în detaliu în perioada următoare pentru a trage o concluzie asupra modului în care este livrată apa dorohoienilor. În Dorohoi se furnizează apă până aproape de miezul nopții, după care se oprește totul până dimineața, în timp ce în municipiul Botoșani, spre exemplu, programul de furnizare este non-stop”, a declarat Dorin Alexandrescu.

Primarul municipiului Dorohoi a precizat că despre modernizarea magistralei care alimentează cu apă al doilea municipiului al județului se vorbește de foarte mult timp, însă proiectul nu a primit nicio finanțare.

”În Dorohoi s-au investit sume mari pentru modernizarea rețelelor de distribuție a apei, dar magistrala care alimentează municipiul este foarte veche, depășită din toate punctele de vedere și nu rezistă. Am crezut că proiectul va primi finanțare printr-un program, indiferent dacă vorbim de fonduri europene sau guvernamentale, pentru că în ultimii ani s-au dat avize pentru branșarea la aceeași conductă veche și nerezistentă pentru multe comune până la Dorohoi. Au lăsat aceeași conductă și au crescut numărul de utilizatori și presiunea asupra ei, iar acum suportăm la Dorohoi consecințele”, a concluzionat primarul Dorin Alexandrescu.

Includerea proiectului de modernizare a magistralei de apă care alimentează municipiul Dorohoi ar trebui considerată prioritară de către liderii politici ai județului.