Administrație Știri locale

Conducta de la Lebăda a cedat din nou când Nova Apaserv a crescut debitul cu 30% pentru Flămânzi




În lipsa investițiilor, mii de botoșăneni stau fără apă, iar compania Nova Apaserv și Consiliul Județean dau din umeri a neputință.

Magistrala de apă din zona Lebăda a cedat presiunii, marți, după ce Nova Apaserv a decis creșterea cu 30% a debitului pompat spre zona Flămânzi pentru a asigura furnizarea de apă în cel mai sudic oraș al județului.

Creșterea debitului a dus la cedarea conductei în zona Lebăda, la câțiva zeci de metri distanță de locul în care la sfârșitul săptămânii trecute a fost o altă avarie.

”A cedat conducta în imediata apropiere a ultimei avarii. Am crescut cu 30% debitul pentru a avea mai multă apă pentru Flămânzi dar nu suportă conducta din zona Lebăda. Acum trebuie să reducem din nou debitul pentru a putea furniza apă în Lebăda, dar vom rămâne fără debit suficient pentru Flămânzi și iar vom avea nemulțumiri acolo”, a declarat Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv.

Schimbarea a 500 de metri de conductă în zona Lebăda, de la ANL-uri până jos la pădure, va fi făcută de Nova Apaserv în această vară.