Știri locale

Hidroplasto susține proiectul ”Concerte pe Siret”, concerte de vis la Casa „Enescu” din Mihăileni, Conacul „Miclescu” din Călinești și Conacul „Moruzi” din Vârfu Câmpului

Compania Hidroplasto, unul dintre cei mai mari reciclatori din România și producător de fabricate pentru construcții patentate, susține proiectul socio-cultural „Concerte pe Siret”, inițiat de Fundația Pro Patrimonio, o colecție de evenimente care se vor desfășura în județul Botoșani, în perioada 18 – 24 iulie a.c.

„Ne alăturăm nu doar unei organizații non-guvernamentale care își asumă misiunea conservării unor obiective de patrimoniu, ci unor oameni care trudesc pentru a reîmprospăta valorile autohtone, culoarea locală. Munca din spatele evenimentelor care vor înviora trei comunități botoșănene este o ancoră pentru viața socială, un îndemn la implicare și un prilej de împărtășire a zestrei culturale cu generațiile viitoare. Fiecare om care iubește aceste meleaguri este dator să contribuie la continuarea poveștii lor. Prin urmare, aderarea noastră vine dintr-un simț al datoriei”, a declarat directorul general al SC Hidroplasto SRL, Cătălin Silegeanu.

„Concerte pe Siret” este un proiect derulat în parteneriat cu Asociația „Maria”, Asociația „Cai de Vis” și Societatea Internațională „George Enescu“ din Viena.

Concertele vor debuta cu un curs de măiestrie dedicat tinerilor pianiști, elevi ai colegiilor de muzică din Botoșani, Iași, București, Piatra-Neamț, Bacău, care va avea loc la Casa „Enescu” din Mihăileni. De asemenea, orchestre de renume vor susține regale la Conacul „Miclescu” din Călinești și Conacul „Moruzi” din Vârfu Câmpului.

Toate detaliile referitoare la evenimente sunt disponibile pe https://www.propatrimonio.org/.