Administrație Știri locale

Alexandrescu vrea UPU la Dorohoi și investește masiv: ”Nu deservește doar dorohoienii, ci toată zona de nord a județului”



Autoritățile locale din municipiul Dorohoi au început demersurile pentru transformarea Centrului de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Dorohoi în Unitate de Primiri Urgențe (UPU).

Primarul Dorin Alexandrescu a declarat că a transmis un memoriu către Ministerul Sănătății în acest sens, iar pe plan local se fac investiții masive în sistemul sanitar dorohoian, de peste 69 milioane lei, iar suma continuă să crească pentru că se tot depun proiecte pe toate liniile de finanțare posibile.

”Avem un Compartiment de Primiri Urgențe care se finanțează din fondurile Spitalului Municipal Dorohoi chiar dacă nu îi deservește doar pe dorohoieni, ci toată zona de nord a județului, iar după redeschiderea Vămii Racovăț adresabilitatea va crește. Noi amenajăm cu dotări ultramoderne la corpul Materno-Infantil ceea ce vrem să fie Unitatea de Primiri Urgențe Dorohoi care să fie finanțată de Ministerul Sănătății, luând astfel din povara financiară de pe umerii Spitalului Dorohoi. Am primit răspuns că memoriul nostru urmează să ajungă într-o dezbatere interministerială din care va face parte și domnul Raed Arafat”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Acesta a precizat că așteaptă să primească de la autoritățile centrale și condiționalitățile privind numărul de personal necesar pentru funcționarea UPU la Dorohoi și dacă pe lângă dotările din fonduri europene se mai impun și altele.

Municipiul Dorohoi trece prin cei mai buni ai din punct de vedere al investițiilor atrase în sistemul sanitar, atât din punct de vedere al modernizării clădirilor, cât și al dotărilor, fondurile europene fiind sursa dominantă aflată la baza acestor investiții.