Administrație Știri locale

Unul dintre salvamarii de la Cornișa are accesul interzis la piscină în timpul liber. Acesta îl acuză pe Eugen Țurcanu

Situație incredibilă la Aquaparkul Cornișa din municipiul Botoșani. Unul dintre salvamari și soția acestuia, care a fost salvamar la aquapark, au interzis accesul ca persoane fizice la bazinele de la Cornișa.

Este vorba despre Mihaela Carmen și Iulian Tiberiu Aioanei, cei doi fiind sezonul trecut salvamarii care au păzit ca la piscinele aquaparcului Cornișa să nu se întâmple tragedii.

Tiberiu Aioanei îl acuză de abuz în funcție pe Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement, și susține că va face reclamații la Primăria Botoșani, dar și la alte instituții.

”Eu sunt în concediu medical și am de făcut recuperare medicală, adică mișcări în apă, la recomandare medicului. Din această săptămână nu mai am acces, ca persoană fizică, ca simplu botoșănean, la bazinele de la Cornișa. Interzis a primit de la domnul director Eugen Țurcanu și soția mea, chiar dacă nu mai este angajată la Cornișa și chiar dacă a mers la bazinul exterior să se bucure de ultimele zile de vară. Nouă ne-a fost interzis accesul ca persoane fizice fără niciun motiv și nu știu în baza a ce anume”, a declarat Tiberiu Aioanei.

Eugen Țurcanu a recunoscut că Tiberiu Aioanei nu mai are acces în timpul liber ca persoană fizică.

”Lumea știe că el este salvamar și crede că este la muncă, dar el este cu berea în mână și se ceartă cu clienții noștri, deși este în concediu medical. Nu poate să facă recuperare medicală la noi pentru că suntem centru de agrement, nu de recuperare medicală. Sunt alte centre pentru recuperare medicală autorizată în Botoșani. El este în concediu medical, dar vine cu soția lui și fac antrenamente de înot. Dacă vrea să predea cursuri să vină să se înscrie la licitație, face niște activități care nu sunt normale și nu le mai putem tolera”, a declarat Eugen Țucanu.

În replică, Aioanei spune Țurcanu a comis un abuz și este tendențios la adresa persoanei sale și că nu este agreat pentru că îi spune tot timpul aspectele care nu funcționează bine la Cornișa.

”Nu am stat cu nicio bere, am fost la colegii mei în timpul liber și le-am oferit o cafea. Nu înțeleg cum poate el să îmi interzică mie accesul la piscină. În primă fază mi-a impus să plătesc intrarea, deși sunt angajat, și am plătit cred că 1000 de lei în ultima lună chiar dacă nu cred că toți angajații plătesc intrările la bazin. Apoi, eu și soția mea nu dăm cursuri de înot, ci venim la bazin împreună cu copiii prietenilor noștri, iar asta este cu totul altceva. În timpul pandemiei, pentru că am prieteni care au încredere să își lase copiii cu mine la bazin am adus încasări la Cornișa când nimeni nu venea să plătească. Mi se pare aberant ca un individ să comită un abuz doar pentru că ocupă o funcție. Cum să îmi interzică mie accesul în bazin când eu am recomandare de la medic să fac recuperare medicală în apă. Nu am nevoie de niciun medic, ci pur și simplu să fac anumite mișcări în apă pentru că încă nu pot merge să trag la sală, este o cu totul altă presiune. Mișcări de recuperare medicală în apă fac foarte multe persoane care vin la Cornișa și nu au nevoie de medic, nu au nevoie ca aquaparcul să fie acreditat ca și centru de recuperare pentru că nu este nevoie de așa ceva, nu este recuperare medicală asistată. Domnul Țurcanu nu mă suportă pentru că nu am fost angajat pe pile, ci pe valoare și tot timpul i-am spus că este nevoie de personal suplimentar la piscine. Sezonul trecut am fost doar eu și soția mea la un bazin semiolimpic, o zi unul, o zi celălalt, și nu este normal”, a concluzionat Tiberiu Aioanei.