Administrație Știri locale

Diplomă de excelență conferită de Consiliul Județean lui Iulian Rotariu, ”Campionul inimilor”

 



Comunicat de presă: „Campionul inimilor”, Iulian Rotariu, și profesorul Daniela Iolanda Vieru, care-l pregătește, au fost premiați în debutul ședinței extraordinare de vineri a Consiliului Județean pentru rezultatele obținute în cursele la care tânărul botoșănean a luat startul.

„De ani buni, Iulian Rotariu uimește o lume întreagă prin faptul că reușește, tot timpul, să-și depășească limitele. Și nu o face pentru gloria lui, ci aleargă pentru a face cunoscută și a sprijini «Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani». Plin de credință și optimism, Iulian Rotariu nu s-a gândit niciodată să renunțe la cursele infernale, ba din contră a găsit tot timpul forța necesară pentru a străbate cele mai dificile trasee de pe Pământ”, a declarat, în debutul ședinței de vineri, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.



După o scurtă trecere în revistă a palmaresului de invidiat al lui Iulian Rotariu, Doina Federovici i-a înmânat o diplomă de excelență și „Flacăra speranței”, un trofeu pe care autoritatea județeană îl oferă celor care duc faima Botoșaniului în întreaga lume. „Pot fi spuse multe cuvinte despre Iulian Rotariu, dar oricum sunt prea sărace pentru ceea ce reprezintă el pentru sport, dar mai ales pentru copiii cu autism pentru care aleargă”, a mai spus Doina Federovici.

          O diplomă de excelență i-a fost conferită și antrenoarei care-l pregătește pe Iulian Rotariu, Daniela Iolanda Vieru. „Doamna Vieru este cea care îl aduce pe Iulian la cea mai bună formă sportivă pentru a câștiga competițiile la care ia startul. Vă felicităm, vă mulțumim și vă rugăm să-l mențineți cât mai mult pe Iulian în topul alergătorilor”, a conchis Doina Federovici.

În iulie, Iulian Rotariu a devenit al șaselea alergător care a terminat toate cele cinci ultramaratoane Continental Challenge. Mai mult, a devenit primul alergător din lume care le-a câștigat pe toate.

- 2019: Track (Australia) – 522 km – nou record al cursei;

- 2019: Cursa Ultra Africa (Mozambic) – 250 km;

- 2020: Cursa Ultra Asia (Vietnam) – 220 km;

- 2021: Cursa Ultra Bolivia – 220 km – nou record al cursei;

- 2022: Cursa Ultra Norvegia – 140 km – nou record al cursei.