Administrație Știri locale

1000 de dascăli și 6000 de elevi implicați în ”Ziua Națională de Curățenie” la Botoșani




In cadrul Proiectului „Ziua Națională de Curățenie 2022”, organizată de Asociația „Let’s do it, Romania!” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și alte instituții guvernamentale, au participat peste 1000 de cadre didactice si 6000 de elevi care au desfășurat activități de ecologizare, pe bază de voluntariat, demonstrând ca natura poate fi mai curată datorită fiecăruia dintre noi.

De asemenea, la această acțiune de voluntariat, au participat și partenerii educaționali ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani – Casa Corpului Didactic, Palatul Copiilor Botoșani, Clubul Școlar Sportiv Botoșani și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani.

Inspectorul Școlar General, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, împreună cu colegii din IȘJ Botoșani și cu reprezentanții instituțiilor partenere au colectat deșeurile din zona Rediu.

Activitatea a început la 9.00 si s-a încheiat la 13.00.

”Să facem bine naturii, pentru că este locul căruia ne încredințăm copiii. Și vrem ca fiii și fiicele noastre să trăiască într-un mediu sănătos. Am ieșit alături de colegii din Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Clubul Sportiv Școlar și Palatul Copiilor la activități de curățenie a domeniului public, în cadrul campaniei “Ziua Națională de Curățenie 2022” organizată de Asociația “Let’s do it, România”. Aș vrea ca acest obicei de a avea grijă de natură să ne fie împământenit zi de zi. Și să acordăm mediului înconjurător aceeași grijă și atenție pe care o acordăm propriilor noastre case”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general