Administrație Știri locale

Începe construcția primului bloc nou din mediul rural din Botoșani de după Revoluție




Comuna în care școlile sunt dotate cu pompe de căldură și ”fochistul” reglează căldură de pe telefonul mobil va fi și prima în care se va construi primul bloc nou din mediul rural din județul Botoșani de după Revoluție.

Este vorba despre comuna Pomârla, de la granița cu Ucraina, condusă de Dumitru Chelariu.

Lucrările sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, iar proiectul prevede construirea unui bloc ultra-modern, cu încălzire cu pompe de căldură de ultimă generație.

”A avut loc licitația, s-a predat amplasamentul, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și constructorul a și făcut organizarea de șantier. Blocul va avea 24 de apartamente, din care două de necesitate, va fi încălzit cu pompe de căldură, va fi amvelopat termic, racordat la apă și canalizare”, a declarat primarul Dumitru Chelariu.

Acesta va fi al treilea bloc din comuna Pomârla, dar primul construit într-o comună din județul Botoșani după 1990.

În comuna Pomârla există și stadionul de fotbal cu cel mai bun gazon artificial din zona Moldovei, se finalizează lucrările la un ultra-modern liceu în care încălzirea este tot cu pompe de căldură, table smart.

Comuna are rețea de apă și canalizare, a accesat mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru proiecte de economie socială și are în lucru noi proiecte europene futuriste pentru mediul rural din România.