Știri locale

Aparat radiologic de 1,3 milioane lei la Pediatrie. Aparatul înlocuit avea 21 de ani de funcționare



 


 

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati a fost dotată cu un nou aparat radiologic.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost recepționat un aparat radiologic de ultimă generație în valoare de 1,333 milioane de lei. Aparatul supune pacienții unui volum mult mai redus de radiații și are un sistem telecomandat pentru fluoroscopii, radiografii, tomografii și angiografii. El înlocuiește aparatul radiologic aflat în uz, care avea 21 de ani. Acum urmează procedurile de avizare CNCAN, pe care sperăm să le finalizăm cât mai repede.

Noul aparat radiologic a fost achiziționat în cadrul proiectului „Dotarea Ambulatoriului din Cadrul Secției Exterioare Pediatrie a Spitalului Județean”, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, accesat de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.



”Până în prezent, în cadrul acestui proiect au mai fost achiziționate și livrate echipamente medicale, ustensile și mobilier medical de peste 2,3 milioane de lei și mai avem în procedură de achiziții dotări în valoare de câteva sute de mii de lei. Este vorba de echipamente de imagistică ecografică, echipamente electrice și electronice și teste și jocuri psihologice.

Din fonduri europene, pentru Spitalul Județean s-a achiziționat aparatură radiologică de ultimă generație în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, adică 30 de miliarde de lei vechi din fonduri europene. Pe lângă aparatul radiologic de la Pediatrie, s-au mai achiziționat un aparat radiologic la UPU și un mamograf digital la Secția de Obstetrică-Ginecologie”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

SURSA: Pagina de Facebook Doina Federovici