Administrație Știri locale

3,5 milioane lei fonduri alocate de Primăria Botoșani pentru dotările din licee, școli și grădinițe




Primarul Cosmin Andrei a declarat că volumul investițiilor făcute de Primăria Botoșani în dotările pentru grădinițe, școli și licee a depășit 3,5 milioane lei.

Banii sunt destinați pe mai multe capitole, printre care reabilitări clădiri și reutilări/modernizări săli de clasă și cancelarii, dotări cu echipamente IT, reabilitări energetice, realizări sau reactualizări documentații tehnice pentru diferite lucrări, înlocuire mobilier de joacă, refacere accese, șarpante sau garduri de împrejmuire, dotări cu sisteme de pază și protecție ori securitate la incendiu”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a oferit și exemple de investiții:




-Școala Gimnazială nr. 8 „Elena Rareș” – reutilare săli de clasă și cancelarie

-Liceul cu Program Sportiv – amenajare curte interioară, modernizare cancelarie cadre didactice

-Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 – mobilier de joacă nou, refacere gard de împrejmuire, documentație tehnică reabilitare energetică

-Școala Gimnazială nr. 14 „Ștefan cel Mare” – execuție teren de sport cu strat covor sintetic

-Colegiul Național „Mihai Eminescu” – documentație tehnică reabilitare energetică, cofinanțare pe partea de predare și învățare inovativă

-Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – sistem de supraveghere antiefracție

-Grădinița Liceului „Alexandru cel Bun” – achiziție și montaj obiecte de joacă

”Prioritatea mea în acest mandat: viitorul nostru! Iar viitorul nu poate fi asigurat decât prin noile generații, care trebuie să beneficieze de cel mai de calitate act educațional în cele mai bune și sigure condiții”, a concluzionat Cosmin Andrei.