Administrație Știri locale

Cu bani din PNRR: creșă de 2,3 milioane euro cu 7 grupe de copii la Dorohoi




 

Comunicat de presă: Pentru că prețuim copiii: A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea creșei din Municipiul Dorohoi.

 

Contractul de finanțare pentru creșa medie ce va fi construită în municipiul Dorohoi a fost semnat joi, 22 septembrie 2022, la București prin domnul primar ing. Dorin Alexandrescu.

Proiectul are o valoare de 2,3 milioane euro, respectiv 11,75 milioane lei fără TVA și se va realiza cu fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Amplasamentul pe care se va realiza investiția este situat în intravilanul municipiului Dorohoi, pe strada 1 Decembrie 24, în zona cartierului ANL.

Creșa va avea o capacitate de 7 grupe, 70 de copii, cu spații de dormit, spații de joacă, vestiare, grupuri sanitate, spațiu pentru luat masa, zonă de primire, cabinet medical, spații verzi și loc de joacă care să răspundă nevoii copiilor.

Acest proiect este o necesitate deoarece municipiul Dorohoi nu deține în momentul actual o creșă și va contribui la dezvoltarea armonioasă a comunității, la creșterea ofertei educaționale și la îmbunătățirea infrastructurii de sistemul de învățământ local.