Administrație Știri locale

Federovici: ”Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid”. Finanțarea este din fonduri europene transfrontaliere




 

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a postat pe pagina sa de Facebook imagini de la șantierul lucrărilor la primul heliport din municipiu și județ.

Aceasta susține că lucrările avansează în ritm rapid și că sfârșitul anului în curs este termenul de finalizare a acestora.

”Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid. Electricienii au finalizat cablarea sistemului de ghidaj pentru platforma viitorului heliport, iar constructorii au montat stâlpii pe care vor fi prinse panourile sonice. În aceste zile va fi pusă și folia anticontaminare pe platforma pe care va fi construit heliportul după care se va trece la compactarea structurii de rezistență. Termenul de finalizare al lucrărilor de construcții montaj, care se ridică la 1,4 milioane de lei cu tot cu TVA, este sfârșitul acestui an”, a declarat Doina Federovici.

Construirea heliportului medical este parte a unui proiect transfrontalier România – Republica Moldova, cu finanțare europeană. Proiectul vizează realizarea a șapte heliporturi, trei în România, Botoșani, Iași și Galați, și patru în Republica Moldova, două în capitala Chișinău și câte unul în Bălți și Cahul.

Sursa foto: pagina de Facebook Doina Federovici președinte PSD