Administrație Știri locale

VIDEO Vor mai fi două licitații la Teatru! Scaunele și alte dotări nu sunt incluse în licitația de 43 milioane lei





 

Dacă ați crezut că telenovela licitațiilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” s-a încheiat după anunțul primarului Cosmin Andrei cu privire la desemnarea asocierii de firme care să finalizeze lucrările de modernizare, vă înșelați!

Și nu facem referire la faptul că este posibil ca rezultatul anunțat de primarul Andrei să fie contestat de una sau chiar de ambele asocieri de firme care au pierdut licitația ci la celalalte două licitații care urmează a fi organizate de Primăria municipiului Botoșani tot pentru Teatrul Eminescu.

O licitație va fi organizată pentru achiziția de scaune și alte câteva dotări care nu au fost prinse în proiectul mare care a ajuns acum la 43 milioane lei fără TVA. A doua licitație va fi organizată pentru amenajarea Grădinii de Vară a Teatrului ”Mihai Eminescu”.



Doar pentru scaune și pentru dotările care nu au fost prinse în proiectul mare, Primăria va mai pune cel puțin 1 milion de lei, iar pentru reabilitarea Grădinii de Vară încă nu există nicio evaluare făcută publică.

Trebuie precizat că dotările ”suplimentare” și Grădina de Vară nu au fost incluse din start în proiectul de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu”.

”Mai sunt o serie de dotări pentru care va trebui să facem o licitație ulterioară. Sunt echipamente de iluminat, trebuie să mai achiziționăm scaune, pichete pentru stingerea incendiilor, lucrări care sunt într-un cuantum mic. Noua licitație va fi făcută în timpul lucrărilor de modernizare pentru ca la final să putem monta doar scaunele”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a spus că va fi scoasă la licitație din fonduri locale și modernizarea Grădinii de Vară și că a amânat organizarea ei pentru a se ”corela lucrările cu proiectul de modernizare a Teatrului”, chiar dacă la noua licitație ar putea fi desemnat alt constructor.