Administrație Știri locale

VIDEO CJ Botoșani va amenaja un parc fotovoltaic pe 3 hectare din Parcul industrial Bucecea




 

Pentru prima oară în ultimele decenii, Consiliul Județean Botoșani va face o investiție care îi va aduce venituri la buget pe termen lung.

CJ Botoșani vrea să atragă o finanțare europeană de câteva milioane euro pentru a construi un parc fotovoltaic la Bucecea.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a declarat că instituția pe care o conduce pregătește investiția în sursa de producere a energiei electrice și va aplica la toate oportunitățile cu fonduri europene.



Consilierii județeni au aprobat trecerea unui teren de 30.000 metri pătrați din proprietatea Primăriei Bucecea în cea a Consiliului Județean Botoșani, valoarea de inventar a terenului fiind de 89.000 lei.

”Noi am avut proiect de Hotărâre de Consiliu Județean și am cerut să transferăm trei hectare din cele 26 de hectare hectare ale parcului industrial. Pregătim o investiție foarte mare, se deschid apelurile și trebuie să fim pregătiți. O investiție în panouri fotovoltaice, toate politica europeană se axează pe energie verde iar noi suntem datori să atragem cât mai multe fonduri europene în județul Botoșani. Va fi o investiție foarte mare, așteptăm publicarea ghidurilor să aplicăm. Este de ordinul milioanelor de euro”, a declarat Doina Federovici.

Aceasta ar urma să fie prima investiție din ultimii 30 de ani a CJ Botoșani care va genera venituri suplimentare directe pe termen lung acestei instituții.