Știri locale

4 milioane de euro din PNRR pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale din Spitalul Județean Botoșani




Consiliul Județean Botoșani și Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” vor să atragă nu mai puțin de 4 milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență pentru a preveni infecțiile nosocomiale din unitatea sanitară.

 

”Prin proiect se propune îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de calitate și la standarde europene, prin achiziționarea de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, precum și pentru prevenirea și limitarea fenomenului de rezistență la antimicrobiene și a infecțiilor asociate asistenței medicale, la Spitalul Județean. Infecțiile nosocomiale reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, fiind o cauză a morbidității și mortalității pe plan mondial, cu un deosebit impact uman și economic, prin prelungirea perioadei de internare și creșterea costurilor”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

După ce a finalizat de construit noua Unitate de Primiri Urgențe, CJ Botoșani are proiecte de aproape 20 de milioane de euro de investiții în secțiile Spitalului Județean ”Mavromati”.