Administrație Știri locale

Magopeț pregătește Ibăneștiul pentru viitor: fonduri nerambursabile pentru 4 stații de încărcare a mașinilor electrice




Viitorul începe acum pentru comuna Ibănești, din nordul județului Botoșani.

Primăria condusă de Romică Magopeț atrage o finanțare din fonduri nerambursabile pentru montarea de stații de încărcare a mașinilor electrice.

”Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul primei runde de atragere de fonduri aferente Componentei 5- Valul Renovării și Componentei 10- Fondul Local, Primăriei Comunei Ibănești i s-a aprobat cererea de finanțare- ”Instalarea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice” în valoare de 292.900,65 Lei. Acest proiect presupune instalarea a 4 stații de încărcare: două în localitatea Ibănești și două în localitatea Dumbrăvița”, a declarat primarul Romică Magopeț.

Comuna Ibănești este renumită pentru investițiile în educație și infrastructură, iar acum se pregătește infrastructura necesară pentru viitor cu gândul la protejarea mediului și la o moștenire curată pentru viitoarele generații.

”O alternativă în acest sens este introducerea în circulație a mașinilor electrice. În momentul de față în comuna Ibănești nu există astfel de stații de încărcare pentru vehiculele electrice de aceea am depus cererea de finanțare considerând-o o oportunitate benefică dezvoltării Ibăneștiul.

Prin amplasarea acestora, cetățenii ce-și doresc achiziționarea unui asemenea vehicul vor avea la dispoziție spații special amenajate pentru alimentarea cu energie electrică. Cu toate că oamenii sunt reticienți în ce privește renunțarea la mașina clasică, tendința de viitor este modelul de vehicul electric”, a completat primarul comunei Ibănești.