Administrație Știri locale

Spitalul Județean Botoșani vrea panouri fotovoltaice pe două clădiri pentru a reduce facturile la energie



Consiliul Județean Botoșani și Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” vor să reducă facturile la energie a celui mai mare spital județean din regiune prin folosirea acoperișului clădirilor spitalului pentru a produce energie electrică prin panouri fotovoltaice.

Conducerea Spitalului Județean Botoșani a depus două proiecte pentru a obține autorizația din partea Primăriei municipiului Botoșani în vederea montării de panouri fotovoltaice pe două imobile.

Este vorba despre o clădire din strada Marchian nr. 11 și una din strada I.C. Brătianu nr. 116 D, în ambele cazuri fiind vorba despre ”reabilitate energetică, hidroizolații terasă în vederea montării unui sistem de panouri fotovoltaice – Faza DALI”.

”Ne pregătim! Nu avem încă datele despre puterea instalată a viitoarelor panouri fotovoltaice, despre costurile totale și sursele de finanțare, dar lucrăm la detaliile tehnice și căutăm soluții de finanțare. Vrem ca aceste proiecte să le cuprindem în lista de investiții pentru anul 2023”, a declarat Doina Caba, directorul Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.