Administrație Știri locale

Au fost aprobate TOATE proiectele depuse de Primăria Botoșani prin PNRR pentru autobuze electrice, piste de biciclete și blocuri



Succes important al Primăriei Botoșani în lupta pentru atragerea banilor din Programul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).

Toate proiectele depuse de Primăria Municipiului Botoșani pe Componenta C10 – Fondul Local din cadrul PNRR au fost aprobate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Prin urmare, o sumă totală de 84,2 milioane de lei va fi distribuită pentru dezvoltarea municipiului Botoșani.

Aprobate pentru finanțare sunt proiectele depuse la jumătatea lunii octombrie 2022, anume:

-Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice, în valoare de 41,7 milioane de lei. Prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

-Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, în valoare de 7 milioane de lei. Prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

-Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei. Prevede construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

-Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei. Prevede amenajarea a 11 kilometri de piste pentru biciclete.

„ În scurt timp, vom semna contractele de finanțare”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul botoșănean a semnat în cursul săptămânii trecute 8 contracte de finanțare prin PNRR pentru proiecte depuse pe Componenta C5 – Valul Renovării, în valoare totală de 84,6 milioane de lei pentru renovarea energetică a unor clădiri publice.

Un alt proiect, în valoare de 4,5 milioane de lei, pentru care s-a semnat contractul de finanțare a fost depus pe Componenta C3 – Managementul Deşeurilor și face referire la „Înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar (CAV) în municipiul Botoșani, județul Botoșani”.