Administrație Știri locale

3,5 milioane euro pentru Darabani prin PNRR. Primarul Gîrbaci: clădirea interne a Spitalului, corpul A al Școlii ”Dănăilă” piste pentru biciclete, zona centrală



 

Orașul Darabani primește noi finanțări din fonduri europene, de această dată 3,5 milioane euro pentru patru proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

În urma cererilor de finanțare depuse în acest an, Orașul Darabani a fost acceptat la finanțare cu toate cele patru proiecte de investiții solicitate prin Componenta 10 – Fondul Local, în valoare totală de 3,5 milioane euro.

”Corpul A al Școlii Gimnaziale “Leon Dănăilă”, 3,1 milioane lei, dar și Secția Exterioară Darabani a Spitalului Județean Botoșani – clădirea interne, 2 milioane lei, vor fi reabilitate, modernizate și eficientizate energetic. În zona centrală a orașului se va dezvolta un sistem de management local, prin implementarea unor infrastructuri noi, 3,8 milioane lei, iar zonele îndepărtate de centrul orașului vor fi interconectate prin realizarea de piste pentru biciclete, 8,5 milioane lei. Tot ce înseamnă proiecte noi, cu finanțare europeană, cât și cele ce sunt deja în desfășurare, sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea și bunăstarea comunității noastre”, a declarat Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.