Politică Știri locale

Alexandra Huțu: „Din 5 decembrie se pot depune la Ministerul Familiei cererile pentru includerea în Programul național de susţinere a natalităţii”



 

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat că pe 5 decembrie va fi deschiderea oficială a programului de fertilizare pentru susținerea cuplurilor și femeilor singure care doresc să aibă copii. Așa cum am promis în urmă cu două săptămâni am revenit cu detaliile privind lansarea acestui program de stimulare a natalității. Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe: un voucher în valoare de 5.000 de lei, pentru tratamentul medicamentos și un alt voucher în valoare de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate. Reamintesc faptul că primele 2500 de dosare vor fi finanțate anul acesta, iar celelalte 10.000 vor fi decontate anul viitor. Încurajez toate cuplurile și femeile din județul nostru între 20 și 45 de ani care doresc să aibă copii și nu au reușit acest lucru din cauze medicale, să apeleze la acest program inițiat de ministrul social-democrat Gabriela Firea„, a transmis deputatul Alexandra Huțu.

 

Dosarul se va depune online la adresa natalitate@mfamilie.gov.ro, începând cu data de 5 decembrie. Acesta va fi unul simplu și trebuie să conțină: o cerere tip; copii ale actelor de identitate; o declarație pe proprie răspundere; documentul care conține dovada infertilității și indicația medicală pentru FIV; adeverința care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate; un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 

Regulamentul programului social de creștere a natalității poate fi consultat accesând adresa: https://mfamilie.gov.ro/1/crestere-natalitate/