Administrație Știri locale

2,4 milioane de euro alocate municipiului Botoșani prin Programul RO – Mediu. Banii vor fi folosiți pentru o problemă moștenită din mandatul 2012-2016 



Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a semnat astăzi, alături de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Barna Tanczos, un contract de finanțare din cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme” (RO – Mediu).
În valoare de 2,4 milioane de euro (12,3 milioane de lei), proiectul ce va fi implementat la nivelul municipiului Botoșani se referă la închiderea stațiilor de stocare temporare (SST) neconforme a deșeurilor, acele două stații temporare înființate în mandatul 2012-2016 și de unde tot gunoiul ar fi trebuit cărat la depozitul de la Stăuceni.

Practic, vor fi închise cele 3 SST-uri din zona I.C. Brătianu – DN 29. Ulterior, se vor crea cel mai probabil spații verzi.
„Suntem determinați să aliniem municipiul Botoșani la nivelul orașelor moderne, care au implementat și continuă să implementeze măsuri care îmbunătățesc condițiile de trai ale cetățenilor și estetica zonelor urbane, respectând și protejând în egală măsură mediul înconjurător”, a precizat primarul Cosmin Andrei, amintind demersurile realizate de municipalitatea botoșăneană în înnoirea parcului auto al operatorului de salubrizare Urban Serv sau proiectele depuse și finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în ce privește înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar sau amenajarea a 200 de insule ecologice digitalizate.
Programul „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme” (RO – Mediu) este finanțat de Mecanismul Financiar Spațiul Economic European (SEE) 2014 – 2021, derulat de MMAP în calitate de Operator de Program.