Administrație Știri locale

Primăria Botoșani a cumpărat cea mai mare clădire istorică privată din Centrul vechi



 

Primarul Andrei anunță semnarea contractelor de cumpărare a Casei Ankele, cea mai mare clădire istorică privată din Centrul vechi, și a unui teren din zona industrială

Primăria Municipiului Botoșani a reușit să bifeze două achiziții majore.

O clădire de patrimoniu, emblemă a orașului (Casa Ankele) și un spațiu din Zona Industrială, vor trece în administrarea municipalității botoșănene.

A fost semnat contractul de vânzare – cumpărare a construcției – monument istoric Casa Ankele, prețul tranzacției fiind de 400.000 euro, care se va achita în trei tranșe anuale. Prima tranșă, de 160.000 euro, se va achita anul acesta, următoarele două, de câte 120.000 euro, urmând a fi virate în anul 2023, respectiv 2024.

Casa are nivel de înălțime subsol+ parter+ etaj, cu suprafața construită la sol de 585 mp și subsol, cunoscut sub numele de „Restaurant Crama”, în suprafață utilă de 348 mp, împreună cu terenul aferent situat în Centrul Istoric.

Casa Ankele va fi supusă unui amplu proces de restaurare și va fi utilizată ulterior ca sediu pentru administrația locală.

Primăria Municipiului Botoșani a mai dobândit un teren în suprafață totală de 1.135 mp, situat în Zona Industrială – Calea Națională nr.7E. Prețul tranzacției a fost negociat la suma de 58.916 euro, cu achitarea prețului integral anul acesta.

Pe această suprafață va fi amenajat un loc de joacă pentru copii.

„Drumul privind achiziția Casei Ankele a fost lung și anevoios dar iată că astăzi putem spune că am reușit să dobândim această clădire de patrimoniu. Spațiul din Zona Industrială era necesar a fi preluat pentru că acolo trebuie neapărat să amenajăm un loc de joacă pentru copii”, a precizat primarul Cosmin Andrei, punctând asupra importanței unuia din programele sale, „Locuri de joacă pentru toți copiii”!