Administrație Știri locale

Anunț: Primăria Mihai Eminescu este prima din Botoșani care semnează contract de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru asfaltări

IN ATENTIA CETATENILOR

Primaria comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta ca este prima Unitate Administrativ Teritoriala din judetul Botosani care semneaza contract de finantare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” pentru Reabilitarea prin asfaltare a drumurilor comunale si satesti.

Asadar astazi s-a semnat contractul de finantare pentru obiectivul de investitie „ Reabilitare prin asfaltare drumuri comunale si satesti in comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani” prin care primaria obtine de la Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Administratiei suma de 20.000.000 lei pentru asfaltarea a aproximativ 20 km drumuri comunale si satesti.

Potrivit OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, s-a acordat finantare pentru drumurile comunale si satesti care se afla pe amplasamente din interiorul localitatilor, unde au fost finalizate sistemele de alimentare de apa si canalizare sau sunt in curs de realizare lucrarile la sistemele de alimentare de apa si canalizare.

Potrivit legislatiei in vigoare, Primaria, in calitate de beneficiar al contractului de finantare va face demersurile necesare in vederea initierii procedurilor de achizitie publica pentru proiectarea si executia lucrarilor aferente obiectivului de investitie.

Avand in vedere termenle prevazute de Legea Achizitiilor publice, primaria estimeaza ca in luna mai a anului 2023 va incepe executia lucrarilor.