Administrație Știri locale

Primăria și Codrin Manea transformă Botoșani într-o imensă galerie de artă. Liceenii vor face picturi murale gigant pe pereții din oraș



Se dă startul transformării municipiului Botoșani într-o imensă galerie de artă în aer liber. Primăria Botoșani a aprobat un proiect prin care talentatul licean Codrin Manea va forma o echipă cu care să realizeze picturi murale gigant pe pereții din oraș care aparțin municipalității.

 

Primul perete care va fi transformat în acest proiect a fost ales la Liceul cu Program Sportiv, peretele gardului care împrejmuiește terenul de sport.

”Van Gogh ,,Starry Night” la Botoșani. S-a aprobat efectuarea unei picturi murale de mari dimensiuni ce va fi realizată pe peretele unei clădiri din orașul nostru! Picturile murale sunt o formă de artă foarte populară și pot fi găsite în multe țări. Dar poate fi găsită și în orașe care nu sunt cunoscute pentru scena lor artistică. Competiția va oferi participanților șansa de a-și demonstra abilitățile. Aceștia pot lua legătura cu mine și depune picturile pe care le-au realizat până acum, care au fost finalizate în ultimele luni și vor fi selectate de o comisie. Scopul principal al acestor competiții este de a inspira oamenii și de a le oferi posibilitatea de a-și exprima creativitatea”, a postat Codrin Manea pe contul său de Facebook.



Acesta mai are un parteneriat cu Primăria Botoșani prin care realizează schițe ale clădirilor istorice din municipiu aflate în avansată stare de degradare, iar aceste schițe sunt montate în fața clădirilor respective în încercarea de sensibilizare a proprietarilor să le reabiliteze.

Noul parteneriat dintre Codrin Manea și Primăria Botoșani vrea să transforme în artă pereții care aparțin municipalității.

”Există câteva tablouri frumoase pe pereții caselor noastre, cum ar fi picturile lui Monet, Renoir și Van Gogh. De ce nu ne inspirăm să pictăm ceva frumos?

Există multe picturi pe pereți pe care le găsești în cartierul tău, dar există și multe opere de artă care sunt pictate de mâna unui pictor. Oricine este pasionat de artă și vrea să picteze ar trebui să profite de această oportunitate de carieră acum. Apelez la amabilitatea colegilor pasionați din liceele botoșănene care doresc să facem o echipă în realizarea acestei picturi murale.

Mulțumesc domnului primar Cosmin Andrei și Primăriei Botoșani pentru tot sprijinul acordat”, a completat Codrin Manea.

În primăvara anului viitor vor începe lucrările la prima pictură murală de mari dimensiuni din acest proiect al Primăriei municipiului Botoșani.