Știri locale Visit Botoșani

Cel mai tare festival din 2020, 28-30 august: filme la conac, Atelierul de Teatru, concerte byron, The Mono Jacks, Nicu Alifantis, Kryptonite Sparks, Adam’s Nest



 

Coronavirus a dus la anularea a foarte multe festivaluri din țară, inclusiv a celui mai popular, Untold. 

Primul mare festival din țară care se va desfășura în condiții de maximă siguranță dar cu un program extrem de atractiv se va desfășura în perioada 28-30 august. 

Este vorba despre ”Zilele Nordului”, ediție care se va derula sub sloganul ”Cei 7 ani de acasă”. Filme în aer liber, la conac, teatru, concerte pe stadion, maraton în pădure la Teioasa, concurs de ciclism la Pomârla și multe evenimente culturale. 

Una dintre schimbările anunțate de organizatori este aceea a concertului trupei byron, la prima apariție la Zilele Nordului, care vor cânta în locul celor de la Robin and the Backstabbers. 

 

 



 

 

”Ne vedem cu ei live sâmbătă, pe 29 august, pe Stadionul Orășenesc din Darabani.

Biletele sunt în număr limitat așa că vă rugăm să vă grăbiți: https://bit.ly/2DxOXfv 

*biletele deja cumpărate rămân valabile și pentru trupa #byron. Dacă v-ați răzgândit, puteți trimite un email pe contact@iabilet.ro și baii vă vor fi returnați”, se precizează pe pagina de Facebook a festivalului Zilele Nordului. 

 

O altă premieră în 2020 la Zilele Nordului va fi și prezența trupei Atelierul de Teatru. 

 

”Prietenii noștri de la Atelierul de Teatru vin pentru prima oară la Zilele Nordului cu spectacolul Port, de Simon Stephens, o poveste despre plecare din perspectiva celui care rămâne. Ne vedem cu ei vineri, 28 august, în curtea Conacului Balș. Detalii și bilete: https://bit.ly/30J01yN, potrivit paginii de Facebook Zilele Nordului

 

Totodată, este primul an în care sunt puse la vânzare bilete de acces la festival pentru ca acesta să se poată desfășura în condițiile impuse de virusul Covid-19. Puteți cumpăra bilet pentru acces la tot festivalul sau doar pentru concertele ori evenimentele de care sunteți în mod special interesați. 

 



 

 

 

”Anul ăsta e primul în care punem în vânzare bilete de acces la festival – un adevărat test de maturitate pentru #ZN și o bună ocazie pentru iubitorii Nordului de a-și arăta susținerea pentru proiectul nostru.

 

Am ales varianta biletelor din trei mari motive:

 

  1. Biletele sunt cea mai bună metodă pentru controlarea accesului în festival. Conform normelor de organizare a evenimentelor în pandemie, asigurarea accesului controlat este, alături de distanțarea fizică, purtarea măștilor și dezinfectarea spațiilor, o obligație de bază pentru organizatori. Trebuie să știm cu exactitate câți și ce participanți avem la fiecare dintre evenimente.

 

  1. Vânzarea de bilete poate compensa măcar parțial pierderea celei mai importante surse de finanțare pe care am avut-o în ultimii ani. În acest an Consiliul Județean Botoșani a anulat finanțările nerambursabile pentru cultură. Nu pandemia, ci sistarea finanțării de către CJ a pus în pericol organizarea ediției #ZN7. Cumpărând bilete puteți contribui în modul cel mai direct la a ține ZN în picioare.

 

  1. Un festival sănătos este unul în care participanții apreciază valoarea ofertei sale culturale și sunt dispuși să plătească pentru a avea acces la ea. La #ZN facem totul din inimă și știm că și voi primiți totul cu inima deschisă în fiecare an. A cumpăra bilete este cea mai la îndemâna variantă a voastră pentru a fi implicați în festival și pentru a susține buna lui desfășurare an de an.

 

Anul 2020 va fi, în orice caz, de neuitat. Speranța noastră e că, împreună, îl vom face de neuitat din cele mai frumoase motive.

 

Am reușit deja, împreună cu peste 500 dintre voi, să finalizăm cea mai mare campanie a noastră de până acum, cea prin care am donat un aparat de anestezie și ventilație Spitalului Județean Mavromati și mii de echipamente de protecție unităților medicale din județ.

 

Acum ne pregătim de încă un mic miracol: prima ediția a Zilelor Nordului pe care o facem #SinguriÎmpreună, cu implicarea și contribuția voastră directă. Voi ne arătați că #ZN și munca noastră sunt importante pentru voi, noi vă arătăm, ca de fiecare dată, că Zilele Nordului sunt pentru darul nostru pentru Moldova.

 

Și împreună ne arătăm unii altora că #RădăcinileCresc.

 

Bucuroși de Nord și de voi,

Echipa ZN

 

#Cei7AniDeAcasă”, se mai precizează pe pagina oficială a festivalului. 

 

Biletele și abonamentele #ZN7 se găsesc online pe iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea.

 

Sunt 400 de locuri disponibile pentru ziua de concerte pe Stadion (29 august, The Mono Jacks, byron, The Kryptonite Spakrs).

 

Sunt câte 200 de locuri disponibile la fiecare dintre celelalte evenimente.

 

Lista completă de opțiuni se găsește mai jos și pe iabilet.ro.

 

Abonament general – îți dă acces la toate evenimentele din cadrul festivalului (150 lei)

Concert Nicu Alifantis – vineri, 28 august (29 lei)

Concerte The Mono Jacks, byron, The Kryptonite Sparks – sâmbătă, 29 august (49 lei)

Concert Adam’s Nest & Film: Opinci – duminică, 30 august (29 lei)

Teatru: „Port” cu Atelierul de Teatru – 28 august (10 lei)

Teatru: „Gewalt la Darabani” cu Texte bune în locuri nebune – 30 august (20 lei)

Film „Babyteeth – prima iubire” – 28 august (10 lei)

Film „La Gomera” – 29 august (10 lei)

Conferința Întâlnirile Nordului – 29 august (10 lei)

 

www.zilelenordului.ro/bilete

 

sau www.iabilet.ro/bilete-zilele-nordului