Știri locale Visit Botoșani

Studenți de la Cluj, Iași, Bacău și Suceava vin la Ipotești la Atelierele de interpretare a textului CreativLit 




 

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează, în perioada 27-30 septembrie 2021, a treia ediție a Atelierelor de interpretare a textului CreativLit. La ateliere vor participa studenți de la Universitatea „BabeșBolyai”  din Cluj, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Atelierele, având drept obiectiv, pe de o parte, promovarea operei eminesciene și, pe de altă parte, medierea dialogului cu creatorii, sunt organizate tematic pe creația eminesciană și pe creația scriitorilor contemporani și vor fi moderate anul acesta de profesorii Daniela Petroșel, Gina Puică, Adrian Jicu, Lucia Țurcanu. La ediția din acest an la atelierele CreativLit va participa scriitorul și criticul literar Ion Pop.



 

În 27 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 14.00-16.00, se vor face lecturi și comentarii pe textele Scrisoarea I și Rugăciunea unui dac de Mihai Eminescu.

Marți, 28 septembrie, între orele 10.00 și 12.00, vor avea loc lecturi și comentarii ale poemelor lui Ion Pop și dialoguri cu poetul.

În aceeași zi, începând cu ora 15.00, Editura Eikon va prezenta cartea editată în anul 2020-2021, organizând și un recital al poeților editați.

Miercuri, 29 septembrie, între orele 10.00 și 12.00, vor avea loc lecturi și comentarii pe textul „Cezara”, cu participarea criticului Ion Pop. Între orele 16.00 și 17.00, se va desfășura ediția din septembrie a proiectului Poeți în dialog,  invitați fiind Ion Pop și Adrian Popescu.  La ora 17.00, în sala Portaluri, va fi vernisată expoziția „Povești cu pietre” – autor Dinu Daniel Ciuraru.

Evenimentele vor avea loc în amfiteatrul Laurențiu Ulici al Bibliotecii Naționale de Poezie Mihai Eminescu de la Memorialul Ipotești.