Știri locale Visit Botoșani

Cel mai mare concurs de pescuit din Botoșani în 2022: 60 de echipe, premii mari, patru etape + finala



Cel mai mare concurs de pescuit din județul Botoșani va fi organizat în acest an pe lacul Tucani Lake.

 

Organizatori: Tucani Lake – WLC Carp
Sponsor Principal : WLC Carp
Locatie: TUCANI LAKE Botosani
Echipe participante: 60 echipe
Arbitru : Maryus Adryan

Durata concurs:
4 ETAPE de 48 h si finala de 72 h

Taxa de participare concurs:
1300 Lei + runner / 100 Lei
Numar membri in echipa : 2 + 1 runner cu drepturi depline

Exclusiv : Boilies și Pop-up

Avansul se poate achita la administratia Lacului Tucani sau prin virament bancar.
RO07BTRLRONCRT0477754601
Titular: Alpa Dezm Srl
Telefon de contact: 0726.223.263 Marius 

Premii FINALA :

 



LOCUL 1 – 19.000 Lei + Cupe membri echipa + Cupa echipa “The Best Team”
LOCUL 2 – 13.000 Lei + Cupe
LOCUL 3 – 9.000 Lei + Cupe
CAPTURA TURNEULUI : 3.000 Lei + greutatea peștelui in Boilies WLC Carp
CAPTURA FINALEI : 2.000 Lei + premii sponsor WLC Carp

Premii etape:
Locurile 1 de pe fiecare sector / etapa se vor califica in Marea Finala + Cupe
Locurile 2 și 3 de pe fiecare sector / etapa se vor premia cu Premii Sponsor WLC Carp

STRUCTURA ORGANIZATORICA :
Toate etapele inclusiv finala se vor desfasura pe malul aferent administratiei dupa cum urmeaza :

ETAPA 1 : 17-19 IUNIE 2022 ( 15 echipe / 48 h )
ETAPA 2 : 22-24 IULIE 2022 ( 15 echipe / 48 h )
ETAPA 3 : 19-21 AUGUST 2022 ( 15 echipe / 48 h )
ETAPA 4 : 02-04 SEPTEMBRIE 2022 ( 15 echipe / 48 h )
FINALA gratuit : 06-09 OCTOMBRIE ( 12 ECHIPE / 72 H )

SE PREMIAZA LOCUL: 1, 2, 3 FINALA (CANTITATE- CALITATE)
Din fiecare ETAPA locul 1,2,3 se califica in finala!
Balta va fi impartita in 3 sectoare valorice A , B, C.
Pe fiecare sector vor fi intocmite doua clasamente separate, unul bazat pe CANTITATE si unul pe CALITATE.
Organizatorii se obliga sa mentina apa la un nivel optim astfel incat sa nu existe fluctuatii in cresterea sau scaderea apei care sa dezavantaje una sau mai multe echipe participante la concurs, exceptie fac cazurile de forta majora: furtuni, cresteri ale debitului apei datorate precipitatilor sau a altor cauze care nu depind de organizatori.
Echipa cu cel mai mic numar de puncte de pe cele trei sectoare in urma adunarii punctelor din cele doua clasamente.In caz de egaliate de puncte va castiga echipa clasata mai bine in clasamentul pe CANTITATE, in caz ca va fi iar egalitate departajarea o va face cel mai mare peste, al 2lea peste etc.



Regulament oficial:
1.3 lansete, un singur carlig la fiecare.(ELIMINARE)
2.Firul folosit minim admis este de 0,30 mm pe lanseta (ELIMINARE)
3.Se va pescui Exclusiv cu Boilies și Pop-up . (ELIMINARE)
4.La marker se pot pune fire mai subtiri de 0,30 mm
5. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (AVERTISMENT + achitarea contravalorii pestelui, in cazul unei noi abateri, ELIMINARE + achitarea contravalorii pestelui)
6. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
7. Numarul minim de saci de pastrare pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare, din panza moale. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac. Minciogul trebuie sa fie de mărime mare in forma de “Y” .
8. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
9. Concurentii sunt obligati sa anunte potentiali vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos.(AVERTISMENT)
10. Concurentii nu au voie sa circule cu masina pe durata desfasurarii concursului.(AVERTISMNT)
11. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(ELIMINARE)
12. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
13. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap. Rulota poate fi considerata “cort”.(AVERTISMENT)
14. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari, coji de seminte sau gunoaie imprastiate.(depunctare 20 Kg la cantitate).
15. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat ) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii..Este permisa deplasarea prin standurile vecine a concurentului in drill insa fara a deranja activitatea de pescuit a acestora. (AVERTISMENT)
16.Nadirea grea este INTERZISA.(AVERTISMENT)
17.Participantii sunt obligati sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(AVERTISMENT)
18.Se poate pescui cu plumb fix, pierdut sau in-line.
19.Este INTERZISA folosirea arcurior , sau momitoarelor feeder,plumb pentru pasta. (Avertisment)
20. Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(AVERTISMENT)
21. Incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator, brigada de arbitrii si personalul din cadrul administratiei lacului atrage ELIMINAREA directa din concurs si INTERDICITE pe balta.
22. Organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului.
23.In caz de forta majora (ex: furtuna, inundatii, etc.) organizatorul poate decide intreruperea competitiei. Daca conditiile vor permite, concursul se va relua printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile, urmand ca pescuitul sa se reia la 15 minute dupa acesta.In cazul intreruperii la mai putin de 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta va fi reluata dar durata intreruperii nu va fi adaugata orelor programate initial.Daca intreruperea se produce dupa trecerea a 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta nu se va mai relua iar rezultatul final va fi stabilit dupa pestii capturati pana in momentul intreruperii.
24. Se considera ca, concurentii inscrisi in concurs si-au insusit prezentul regulament si sunt de accord cu acesta.



ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8:00 si seara incepand cu ora 18:00, unul din arbitri avand un dispozitiv de inregistrare video pentru a indeparta orice suspiciune de fraudare a rezultatelor, filmarile fiind puse la dispozitia particiantilor dupa competitie on-line.
B. La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe si sa semneze pe foaia de arbitraj.In caz ca 2 vecini sunt din acelasi club se vor cere martori suplimentari .
Exceptie de la punctul A face cazul cand o echipa a prins un crap mai mare de 10 kg sau cteno mai mare de 10 pe timp de zi. Noaptea se fac cantariri decat in cazuri speciale, care nu suporta amanare si la o captura de crap mai mare de 10 kg si cteno mai mare de 10 kg. La orice extracantar concurentul este obligat sa cantareasca si orice cteno capturat. Deasemenea un vecin de stand fiind obligat sa participe.
C. In cazul capturarii amurilor, concurentii pot cere arbitrilor cantar suplimentar, iar acestia vor cantari daca considera ca este cazul.
D. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie model cu picioare, a minciogului ecologic in forma Y, a celor 15 saci mari obligatorii, a sprayului dezinfectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul de la 1 kg.
III. Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs.
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor: 4, 5, 8, 9, 12, 14, 16, 17,18, 20 si 21 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus, se dicteaza depunctarea cu 20 de kilograme la cantitate, iar la a treia eliminarea echipei din concurs)
Incalcarea punctelor 1, 2, 10,11 si 22 atrag dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
MENTIUNI
– inscrierile se asigura doar prin achitarea avansului de minim 500 Lei.
– cei care achita avans si vor sa se retraga , trebuie sa gaseasca un inlocuitor
– organizarea concursului si premiile sunt valabile doar daca cele 60 de locuri sunt ocupate.
– participantii care abandoneaza nejustificat, fac noncombat sau nu participa la festivitatea de premiere, din respect pentru participanti si organizatori nu vor mai fi acceptati la urmatoarele concursuri organizate.
– extragerea numarului de ordine se va face in functie de achitarea integrala a taxei.
Taxa integrala trebuie achitata cu o luna inainte de inceperea etapei, iar pentru rezervarea locului se poate achita un avans minim de 500 Lei in limita locurilor disponibile.
Avansul se poate achita la administratia Lacului Tucani sau prin virament bancar.
RO07BTRLRONCRT0477754601
Titular: Alpa Dezm Srl
Telefon de contact: 0726.223.263 Marius